“Волонтерство – це зараз мій сенс життя”, – Оксана Радищак

Оксана Радищак – власниця першої у Стебнику дитячої книгарні, підприємець. Але коли почалася велика війна, вирішила не стояти осторонь і займатись волонтерською роботою, стала допомагати воїнам і загалом людям, які постраждали від війни.

Хто ви зараз більше – волонтер чи підприємець?

Хто я більше, цікаве питання. Підприємець, це моя основна робота, яка мені приносить дохід. Волонтер, це моє мабуть покликання. Помагати іншим, не тільки воїн на ви, а й ВПО і навіть звичайним людям це те, чого прагне моє серце. Це не піар, я не піду в політику, це просто мій сенс життя. Мабуть, це якась Божа воля….

Як почали волонтерити, з чого усе починалось?

Почала волонтерити ще у 2014 році. Стояла у центрі Стебника, де йшли збори продуктів, необхідних речей і коштів для ЗСУ. Потім деякий час не займалася, бо відкривала магазин, дитина в школу пішла. Створили разом Олегом Дьоркою групу «Стебник Наживо», яка, можна сказати, є найактивнішою в Стебнику.

Коли почалось повномасштабне вторгнення, то вже 25 лютого в магазині ми збирали все необхідне для ЗСУ. Водночас, зробила в магазині акцію «Ксерокопія для воїна безкоштовно». Ніби і дрібничка, але приємно. Через деякий час почали звертатися воїни з потребами, тому вирішила продовжувати. Також відвідуємо воїнів у госпіталях, допомагаємо, як потрібно ВПО.

Які особливості волонтерської роботи на другому році війни, що найважче зараз дається?

Найважче – це збір коштів. Все фактично зараз на плечах людей і волонтерів. А коштів, на жаль, бракне. Та з Божою допомогою і, дякуючи людям, потрохи закриваємо потреби. Працюємо з воїнами зі Стебника, Дрогобича, Трускавця. Хто звертається – тому і допомагаю. Чомусь все думала, що чим далі, армія мала би бути забезпеченіша. Але, на жаль, реалії зовсім інші. Потреби все зростають і надходять.

Які потреби вдається покривати, що вже було закуплено, скільки зібрано?

Ми купуємо амуніцію, одяг, взуття, придбали авто для танкової бригади, колеса для машин і багато іншого. Скільки зібрано коштів – навіть важко сказати, десь близько 500 тисяч. Люди молодці. Донатять, як із закордону так і місцеві.

На даний час збираємо на прилад нічного бачення та шолом, але постійно надходять і дрібні запити на одяг, взуття, амуніцію.

Реквізити 4441114424670311

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top