У Дрогобичі депутати відмовилися працювати на сесії, бо мер Кучма не дотримується обіцянок

Сьогодні, 16 травня, у Дрогобицькій міській раді мало відбулося чергове засідання сесії. Однак через відсутність депутатського кворуму – сесія не відбулася.

На сайті Дрогобицької міської ради повідомляють, що минулого четверга сесія не відбулася по тій же причині. Тобто також через неявку депутатів. Однак один з депутатів, який сьогодні також не прибув на засідання через відсутність співпраці депутатського корпусу з міським головою, представив скріншоти з депутатського чату, де мер Тарас Кучма особисто запропонував перенести четвергове сесійне засідання з метою гідного вшанування пам’яті загиблого Захисника. Тобто депутати не забойкотували сесію, а підтримали пропозицію міського голови. Для чого такі звинувачення на міських обранців висувають на офіційному сайті міської ради, залишається здогадкою.

Сьогодні депутати не прибули на сесію, бо кажуть, що міський голова не дотримує обіцянок. Ще три тижні тому Кучма пообіцяв депутатам під час засідання погоджувальної ради, що розірве договір з підрядником по ремонту вулиці Стрийської у Дрогобичі, який Держаудитслужба визнала незаконним, а розтрата бюджетних коштів могла сягнути 4 мільйонів гривень. Станом на сьогодні договір не розірвано.

Також депутатським корпусом було внесено проєкт рішення про звіт керівника Департаменту міського господарства Ростислава Пошивака, яке власне і проводило тендер із закупівлі робіт з капітального ремонту вулиці Стрийської. Але міський голова категорично відмовляється внести це питання в порядок денний, тим самим перешкоджаючи депутатам почути конкретні відповіді від посадовця комунальної сфери зі скандальним тендером.

В цей час міський голова готує звернення до громади, щоб засудити безвідповідальне ставлення частини депутатів до інтересів громади. Але враховуючи низку вище наведених фактів, йдеться не про депутатську безвідповідальність, а про відсутність діалогу і співпраці між представниками громади та міським головою, тому останній вирішив йти в атаку.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top