Ексзаступник мера Дрогобича отримав земельну ділянку у центрі міста у вигляді вихідної допомоги

Звільнення заступників міського голови Дрогобича після скандальної сесії міськради 27 квітня здавалось би поставило край численним оборудкам та крадійським схемам із земельними ділянками. Були надії на те, що врешті комунальні ресурси розподілятимуться відповідно до закону і дерибан припиниться. Але не так сталось, як гадалось

Шокуючою стала інформація про видачу вже після звільнення всіх заступників – 3 травня 2023 року головним спеціалістом відділу містобудування та архітектури Михайлом Комаром мешканці Дрогобича Гриб Вікторії Володимирівні трьох паспортів прив’язок для розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності. Зі слів Михайла Комара, вказівку видати паспорти прив’язки для пані Гриб надало вище керівництво.

Цікавим є те, що Вікторія Гриб є племінницею колишнього першого заступника міського голови Ігоря Германа, а земельна ділянка площею 75 кв.м. з кадастровим номером 4610600000:01:004:0108, що за документами знаходиться на вул. Княгині Ольги, а фактично на Пилипа Орлика, має цільове призначення «для для будівництва індивідуального гаражу» (https://surl.li/gxcdu). Однак, Ігор Герман, прикриваючись підставною власницею земельної ділянки, вирішив збудувати там три тимчасових споруди для здійснення підприємницької діяльності, те що в народі називають МАФи.

Переслідуючи мету набути у власність земельну ділянку комерційного призначення безоплатно та без конкурсних процедур, Ігор Герман не вигадував «велосипеда», просто посприяв наданню земельної ділянки для будівництва гаражу своїй племінниці.

Ще цікавіше, що Михайло Комар, мабуть, заплутуючи сліди протиправної діяльності, видає документ про те, що ділянка знаходиться на вул. Самбірській. Однак вершиною цинізму автора паспортів прив’язок є його висновок, що розміщення тимчасових споруд є можливим за умови дотримання державних будівельних норм, забувши при цьому встановлену Земельним кодексом України та Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності» заборону використання земельних ділянок не за цільовим призначенням.

З наших джерел нам стало відомо, що майбутні МАФи з часом планується перетворити на капітальну споруду, призначену для трьох магазинів, власниками яких буде родина Германів, в одному з яких, ймовірно, з’явиться обмінник валют.

Варто додати, що зараз комунальні служби проводять благоустрій прилеглої території біля майбутніх МАФів.

Як бачимо сподівання дрогобичан, що після звільнення заступників вдалось припинити тіньові оборудки та відверті привласнення – не виправдались. Сподіваємось, що робота депутатів в цьому напрямку продовжиться.

Share this post

scroll to top