Дрогобицька солеварня почала виробляти вдвічі більше солі

У 2022 році «Солевиварювальний Дрогобицький завод» збільшив виробництво солі в 2,2 рази. Вдалося виготовити майже 500 тонн солі. Про це повідомив Фонд держмайна України.

Як зазначили у структурі, основними споживачами продукції заводу є загальноукраїнські торгові мережі, такі як «‎Сільпо», «‎Рукавичка» і «‎Арсен», місцеві магазини та хлібопекарські підприємства у Львівській та Вінницькій областях. Також купує продукцію Дрогобицької солеварні львівське підприємство з виготовлення дріжджів «‎Ензим».

«Сіль на заводі отримують шляхом випарювання соляної ропи з мінералізацією 260-295 г/л. Після цього працівники вручну збирають, сушать та фасують її. В якості енергоносія для випарювання солі використовують дрова», – йдеться у повідомленні. 

Зазначимо, що у листопаді 2019 року Дрогобицьку солеварню, яка належала Міністерству аграрної політики, внесли у список на приватизацію. У ЛОДА звернулися до депутатів та уряду, територію об’єкта описали і подали на реєстрацію як нововиявлену пам’ятку археології.

Також захисники солеварні наполягали, що кілька приміщень солеварні належать до пам’яток архітектури місцевого значення, а територія підприємства є в межах охоронних зон двох пам’яток архітектури національного значення – дерев’яних Церкви Святого Юра (поч. XVI ст), яка належить до списку ЮНЕСКО, та Церкви Воздвиження Чесного Хреста (XVII ст). На початку березня 2020 року уряд передав Дрогобицьку солеварню Фонду держмайна.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top