У Дрогобицькій міськраді зібрали підписи за звіт заступників мера і їх оцінку

Депутати у Дрогобицькій міській раді ініціювали збір підписів щодо публічного звіту всіх заступників міського голови з подальшою оцінкою їх роботи.

Під цією заявою свої підписи поставили 22 депутати, що становить абсолютну більшість від складу ради. Звернення вже зареєстровано у відділі депутатської діяльності ДМР, тому у будь-якому випадку, згідно з законодавством, буде винесено на розгляд сесії ради.

Такий протест представників з усіх фракцій, як розповів «Варто» один з депутатів, зумовлений тим, що з початку роботи цієї каденції, яка триває вже два з половиною роки, заступники міського голови ще жодного разу не звітували перед громадою та депутатами про результати своєї роботи. Хоча Закон України «Про місцеве самоврядування» зобов’язує проводити такі звітування щороку.

Зазначимо, що у міського голови Дрогобича є 4 заступники – Ігор Герман, Роман Москалик, Андрій Ковч та Володимир Коцюба.

Разом з проєктом рішення про звітування заступників черговій сесії міської ради, яка запланована на 27 квітня, буде запропоновано оцінити роботу кожного із заступників «задовільною» або «незадовільною». Це депутати визначать шляхом поіменного голосування після процедури звітування посадовцями.

У випадку визнання роботи «незадовільною» посадовцям загрожує звільнення із займаних посад.

Якщо у вас є питання до заступників міського голови – пишіть у коментарях. Вони будуть озвучені їм під час звітування перед громадою та депутатами у сесійній залі.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top