В Унятичах та 5 км навколо ввели карантин через сказ

DCIM117MEDIADJI_0389.JPG

У селі Унятичі Дрогобицької громади та його 5 кілометровій зоні запроваджено карантинні обмеження через  виявлення захворювання на сказ у собаки.

У четвер, 23 березня, таке рішення прийняли на засіданні комісії у Дрогобицькій РВА. Триватиме він до 22 травня цього року за умов відсутності нових випадків захворювання тварин сказом

Це вже третє село у Дрогобицькому районі, де з початку року впровадили карантин через виявлений сказ у тварин. 6 січня карантин запровадили у селі Доброгостів, а 9 березня у селі Грушів.

У селі Унятичі собака знаходилась на постійному прив’язі. Власник тварини повідомив про її загибель, також розповів, що напередодні на подвір’ї, де перебувала собака, було помічено лисицю. Фахівці підтвердили, що тварина загинула від сказу.

На місці загибелі собаки провели вимушену дезінфекцію території.

Для запобігання поширення хвороби ветеринарної службою району проводяться обходи прилеглої території. Безпритульних собак та котів, які б могли бути у контакті із твариною, не виявлено. В селі Унятичі проводиться вакцинація всіх сприятливих до сказу тварин. Загалом у селі зафіксовано 284 собак та 153 котів. Станом на сьогодні імунізовано вже 125 собак та 93 котів.

Мешканців закликають організувати утримування собак на прив’язі або у спеціальних вольєрах.

Share this post

scroll to top