Життєдіяльність Дрогобиччини у перші два тижні весни – РВА

Голова Дрогобицької районної військової адміністрації Степан Кулиняк повідомив про діяльність РВА за останні два тижні:

Для допомоги нашим бійцям виконувати бойові завдання відправили 8 авто, серед яких карета швидкої допомоги, а також 8 м.куб. деревини.

Передали:

– генератор дитячому садочку «Лелеченька» у Дрогобичі;

– для територіальних громад району 4 теплових гармат;

– медичний інвентар, медичні столики, ліжка, матраси та приліжкові тумби для одного з військових підрозділів. Кошти на закупівлю меблів та обладнання виручені в межах благодійного заходу до Року Незламності, який провели 25 лютого у Трускавці;

– ектротехніку від МОМ 3 прихисткам ВПО:санаторію «Джерельний» у Трускавці, Бориславському професійному ліцею та Дрогобицькому механіко-технологічному коледжі. Загалом передали 100 ліжок, 100 матраців, 100 комплектів постільної білизни, 2 холодильники, 2 плити газові, 20 електрочайників, 5 фенів та дитячу канцелярію;

-30 ліжок та 30 матраців для Дрогобицького гуртожитку N° 1 ДДПУ Франка від БФ «Рідні».

Надалі щоденно забезпечуємо довезення військовослужбовців.

Станом на 12.03.2023 року допомогу на проживання отримали 30448 ВПО( тих, які звернулись із відповідними заявами налічується 30519). Загальна сума виплачених допомог становить 633962,0 тис.грн.

До консультативно-координаційного центру при Дрогобицькій РВА за допомогою вже звернулось 2671 ВПО. Зазначимо, що центр працює за адресою м.Дрогобич, вул.22 Січня,28, щоденно з понеділка по п’ятницю з 10.00 – 17.00, контактний телефон менеджера – 067 471 02 45.

Ще 50 ВПО отримають фінансову допомогу від «Solidarités International». Реєстрацію проводили у Консультативно-координаційному для ВПО при Дрогобицькій РВА. У грошовому еквіваленті сума виплати становить 6600 гривень на сім’ю, яка нараховуватиметься впродовж трьох місяців.

Працівниками Національної поліції опрацьовано понад 300 звернень громадян.

Алею перемоги та пам’яті відкрили у Стебнику на шкільному подвір’ї гімназії N°11. Вона присвячена пам’яті двох загиблих Героїв російсько-української війни – Тарасу Зозулі та Роману Тяці, які є випускниками цього навчального закладу.

У школах Дрогобицького району з’являться класи безпеки. У таких класах навчатимуть правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту в цілому. Також при цих класах створюватимуть команди юних пожежників, куди залучатимуть учнів 7-11 класів. Запрацюють вони вже з початку нового начального року. Поки що по одному на кожну територіальну громаду.Першою стане Меденицька громада.

Разом із головою Дрогобицької районної ради та керівництвом громад району взяли участь в Конгресі місцевих та регіональних влад під головуванням Президента України. Підбивали підсумки роботи державних інституцій і місцевої влади протягом року війни та визначили пріоритети на 2023 рік, щоб зробити нашу державу ще міцнішою.

Провели зустрічі:-з керівниками силових та військових структур, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Дрогобицького району. Обговорили плани подальших робіт. Деталі: https://bit.ly/3ZJ74TP-із польським журналістом, співорганізатором міжнародного фестивалю Бруно Шульца у Дрогобичі, громадським діячем у Польщі – Ґжеґожем Юзефчуком.

Спершу обговорили можливість співпраці нашого району з потенційними польськими партнерами, домовились про спільний пошук партнерів, та водночас разом відвідали музей-кімнату польського письменника, єврейського походження з Дрогобича, важливу постать для Дрогобича і всього мистецького світу- Бруно Шульца;

-в онлайн форматі з очільником Української діаспори у Онтаріо (Канада) Тарасом Багрієм разом з головою громадської ради при Дрогобицій РВА. Обговорили можливості надання допомоги всім, хто постраждав від російської агресії.-з директором реабілітаційного центру «Назарет» спільно з начальником Дрогобицького РТЦК та СП, предствниками БФ “Карітас”, на якій обговорили певну стратегію та механізм налагодження психологічної реабілітації українських військових, а також їхніх родин.

У селі Грушів Меденицької громади виявили захворювання на сказ у собаки. У селі та його 5-ти кілометровій зоні запроваджують карантинні обмеження на 2 місяці згідно рішення Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Дрогобицькій районній військовій адміністрації.

Відвідали учнів 1-В класу ліцею N°4 у Дрогобичі, які не залишаються осторонь війни з російським агресором та виховуються відповідно до умов військового часу. Дітки передали окопні свічки, які самі ж виготовили. А ще маскувальні сітки, які плели їх мами та смаколики. Ми пообіцяли вже найближчим часом відвеземо їх для наших Захисників, які в холоді та в окопах відвойовують заради них кожен клаптик української землі.

За участю працівників територіальних громад району, підприємств, установ та організацій району, представника РТЦК та СП в РВА провели семінар щодо застосування положень Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.12.2022 року N°1487 та оновленого порядку бронювання військовозобов’язаних під час дії воєнного стану.

Указом Президента України Володимира Зеленського ще троє Захисників з Дрогобиччини отримали орден «За мужність» II| ступеня: солдат Веселовський Богдан Богданович, солдат Шмаков Олег Іванович, солдат Янісів Михайло Іванович.Разом з начальником Дрогобицького РТЦК та СП Миколою Лисаком вручили нагороди братові, матері та дружині і доньці Наших Героїв, удостоєних цього звання посмертно. Сумуємо і пишаємось!

Назавжди попрощались з Героями -Денисом Степановим (с. Орів), Юрієм Кузиком (м. Дрогобич).Вічна шана та низький уклін полеглим захисникам!Слава Україні! Слава ЗСУ!

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top