Російський рух ПВК “Редан” уже в Бориславі

У Бориславі з’явилась група «ПВК Редан», в якій молоді особи запропонували «сходку» в понеділок біля навчального комбінату. Про це повідомив адміністратор однієї з місцевих груп..

Флешмоб швидко шириться Україною. До павуків на чорних футболках почали придивлятись мільйони батьків, бо більшість уперше почули про ПВК “Редан”, а головне – побачили масові зібрання агресивних підлітків біля ТРЦ і поліцію, яка затримує неповнолітніх майже по всій країні.

Голосно зазвучала тема в Україні, коли у центрі Полтави 25 лютого посеред білого дня сотня підлітків зібралися біля ЦУМу. Сходини зорганізували через групи в місцевих телеграм-каналах, там тінейджери готувалися до масової бійки, але поліція відреагувала і натовп розбігся.

Історія повторилася за день у Івано-Франківську. Зграя підлітків 14-17 років підбурена адміністраторами телеграм-каналалів ПВК “Редан” бігає центральними вулицями міста, провокуючи бійки.

У Харкові ж на площі Конституції на масовому зібранні молоді деякі були з ножами та кастетами. Діти готові битися, бо підтримують флешмоб ПВК “Редан”, але і тут учасників затримала поліція.

Схожі масові сходини підлітків у Львові, Дніпрі, Рівному, Кеменчуці та інших українських містах. Кілька днів поспіль неповнолітні збираються і в столиці, домовляються через групи в соцмережах. 

Інформація про агресивних підлітків блискавично шириться  в ЗМІ. Серед батьків зростає занепокоєння. Одні порівнюють підліткову активність зі смертельною грою “Синій кит”, інші – заговорили про нову підліткову субкультуру “Редан”, дехто називає це небезпечним флешмобом із російським корінням. Учасників пов’язують із відомим аніме-серіалом «хантер ікс хантер», якому є бандитське угруповання за назвою “Редан”. Символи підліткової “ПВК” – чорний колір, павуки та цифра 4.

ВАРТО_знати: рух ПВК “Редан” родом із Росії, 19 лютого в московському ТРЦ стався конфлікт між двома групами підлітків: прихильниками аніме з довгим волоссям, павуками й числом 4 на одязі та неповнолітніми в спортивному одязі . Так званими офниками, які намагаються побити тих, хто виділяється своїм виглядом. Відео бійки звідти потрапило в Мережу й завірусилося. 

Анімешники вирішили помститися й призначили розбори й перемогли в масовій бійці, створили групу  ПВК “Редан”. Тут спрацював розтиражований на Росії “ПВК” Вагнер, от і додали популярну абревіатуру ПВК , мовляв, по-приколу. 

Share this post

scroll to top