У Дрогобицькій РВА вручили державні нагороди (посмертно) українським Героям

Майже рік боротьби та спротиву відважних українців з російськими окупантами. Наша армія стає міцнішою, а усі ми — ще більш свідомими та державницькими у своїх діях й думках. 

Сьогодні, 6 лютого, начальник Дрогобицькій районній військовій адміністарції Степан Кулиняк разом з начальником Дрогобицького РТЦК та СП Миколою Лисаком мали честь вручити державні нагороди від Президента України родичам загиблих Героїв України у повномасштабній російській війні для їхніх чоловіків, батьків, синів та дітей посмертно. 

Відтак, відповідно до Указу Президента України №390/2022 від 3 червня 2022 року «Про відзначення державними нагородами України», орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджено Героїв України: 

  • Романа Пурія. Нагороду вручили дружині захисника, сину та батьку.
  • Олега Стецишина. Нагороду вручив матері захисника.
  • Юрія Лавдира. Нагороду вручив дружині захисника, доньці та сину.
  • Тараса Михаця. Нагороду вручив дружині захисника та його двом донькам.

«Знаю, що навіть жодні ордени чи нагороди не зможуть вгамувати біль матері, яка втратила сина. Дружини чи дітей, яких більше не зможе обійняти найрідніша людина, проте ці найвищі державні нагороди повинні нагадувати нам про подвиги сучасних українських Героїв. І щоб ми щоразу пам’ятали: їхня жертва не є даремною. Їхня відважність та хоробрість залишаються у пам’яті наших дітей. Про них писатимуть книги та розповідатимуть  у школах. А ми ж зробимо все, щоби перемогти у цій війні та наблизити перемогу», — сказав начальник РВА Степан Кулиняк. 

Світла пам’ять всім, хто віддав своє життя за нашу свободу. Герої не вмирають.

Share this post

scroll to top