Суд визнав винним бійця ЗСУ, який в Трускавці в ресторані побив чоловіка через російську мову

фото Варто (умовне)

Тепер заплатить 17 тис. грн. штрафу

Трускавецький міський суд засудив чоловіка, який проходить військову службу за призовом під час мобілізації в ЗСУ на посаді стрільця-помічника гранатометника, за побиття російськомовного чоловіка у ресторані. Про це йдеться у рішенні суду, – повідомляє Varta1.

Інцидент трапився 14 листопада 2022 року. Чоловік, перебуваючи в приміщенні одного з ресторанів Трускавця, вступив у словесний конфлікт з відвідувачем ресторану з приводу спілкування останнього російською мовою. Зокрема він висловлювався нецензурними словами та погрожував застосувати фізичне насильство, при цьому порушуючи нормальну діяльність зазначеного ресторану.

Далі словесні баталії переросли у бійку – військовий наніс російськомовному відвідувачу два удари кулаком правої руки в область обличчя зліва. Суд кваліфікував це як легкі тілесні ушкодження. Обвинувачений визнав свою вину у вигляді письмової заяви, яка була додана до обвинувального акту.

Суд визнав обвинувачуваного винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.296 КК України, та призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 (сімнадцять тисяч) грн.

Share this post

scroll to top