Степан Кулиняк підсумував головні справи в районі

Очільник Дрогобицького району Степан Кулиняк підбив підсумки щодо діяльності Дрогобицької районної військової адміністрації за останні два тижні. 

“Допомагати одне одному, дбати одне про одного, бути стійкими і єдиними — це все необхідно нам, щоб пройти цю зиму”, — додав Степан Кулиняк.

Щодо діяльності РВА за останні два тижні:

Для допомоги нашим бійцям виконувати бойові завдання спільно з нашими партнерами Благодійний фонд «КОЛО» ,International Medical Corps UK відправили 10 надійних автомобілів, серед яких 4 авто швидкої медичної допомоги, квадрокоптери, десятки бронежилетів, нових форм, буржуйки, обігрівачі, газові балони, а також 34 м.куб. деревини.

Президент України нагородив бойовим прапором 15 окрему бригаду артилерійської розвідки Сухопутних військ ЗСУ, пункт постійної дислокації якої на Дрогобиччині! Гордимося Вами!

Надалі щоденно забезпечуємо довезення військовослужбовців, дякую всім хто допомагає в цьому!

Станом на 18.02.2022 допомогу на проживання отримали  29478 ВПО (тих, які звернулись із відповідними заявами налічується 29701). Загальна сума виплачених допомог становить 481424,0 тис.грн.

До консультативно-координаційного центру при Дрогобицькій РВА за допомогою вже звернулось 1077 ВПО, з них за останні два тижні — 317. Зазначимо, що центр працює за адресою м.Дрогобич, вул.22 Січня,28, щоденно з понеділка по п’ятницю з 10.00 – 17.00, контактний телефон менеджера – 067 471 02 45.

Громадською організацією «Право на захист», яка надає підтримку вимушеним українським переселенцям, зареєстровано для надання фінансової допомоги у сумі 2200 грн. на особу на протязі  3 місяці  142 особи з числа ВПО. Реєстрація продовжується і надалі у формі живої черги у Консультативно-координаційному  центрі для ВПО.

У передодні Святого Миколая передали 8 генераторів для закладів, де зараз тимчасово мешкають вимушені переселенці. Серед цих закладів: Гуртожиток 1 ДДПУ імені Івана Франка.

Дрогобицький механічний коледж, Дрогобицький медичний коледж, Бориславський професійний ліцей, Стебницька школа 18, Стебницька гімназія 11 імені Тараса Зозулі, Нагуєвицька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат, Грушівська лікарня, що в Меденицькій громаді.

Підбузький геріатричний пансіонат отримав генератор 40 кВт від Мальтійської служби допомоги.

На сьогодні, у районі розгорнуті пункти Незламності. Вони розташовані в народних домах, школах, лікарнях та інших закладах. Тут можна буде зігрітися, зарядити гаджети, випити чаю та вийти на зв’язок. За посиланням можна дізнатися, де біля вашої домівки найближче є такий пункт:https://drohobych-rda.gov.ua/pages/punkt-nezlamnosti.html

Для обігріву та повноцінного функціонування Пунктів Незламності району передали теплі ковдри, набір антисептиків, термопот для заварювання теплого чаю чи кави, сучасні буржуйки та інші необхідні речі.

Східницька та Трускавецька ТГ отримали два школярики, вартість кожного з них складає майже 2,4 млн. грн. Придбали Їх за кошти обласного бюджету та співфінансування територіальних громад.

Ситуація з електропостачанням складна. Після дев’ятого масованого ракетного удару по території України доведена потужність для нашої області удвічі менша, ніж ми потребуємо. У багатьох людей виникають запитання та претензії, чому на Львівщині проблеми з електроенергією, якщо під час масованого ракетного удару наші об’єкти не постраждали. Так, енергосистема нашої держави єдина. Ситуація в інших областях впливає і на нашу. Енергетики працюють цілодобово, щоб повернути світло у домівки кожного. Графіки на сайті Львівобленерго:

https://poweroff.loe.lviv.ua/

Номери кол-центру обленерго:

0 800 30 15 68

067 333 15 68

050 460 15 68

093 170 15 68

Чат-боти обленерго у вайбері і телеграмі:https://loe.lviv.ua/ua/viber_telegram

Працівниками Національної поліції опрацьовано 574 звернень громадян.

У Дрогобичі, 17 грудня, у музеї «Дрогобиччина» презентували виставку культури Трипілля «Закодована країна», яка більше розповідає про зв’язок з нашими предками та з давньою історією Трипільської культури. Виставка відбувається за ініціативи та організації Благодійного фонду «КОЛО» спільно із Дрогобицькою районною державною адміністрацією. Виставка триватиме до 30 грудня 2022 року. Запрошуємо всіх охочих.

Назавжди попрощались з нашими Героями:

— Лунів Іван Ігорович

— Гембусь Іван Ярославович

— Болонний Тарас Ігорович

— Гуняк Микола Юліанович

— Штука Василь Степанович

Вічна шана та низький уклін полеглим захисникам!

Слава Україні! Слава ЗСУ! Разом до перемоги!

Share this post

scroll to top