«Спимо в шапках». У Трускавці відпочивальники покидають санаторії через холод

Відпочивальники санаторію «Батьківщина», що у Трускавці, виїжджають з оздоровниці на другий же ж день після поселення через холод та сирість.

Про це «Варто – Галицькі новини» повідомили тамтешні гості.

Через постійну відсутність світла та, відповідно, опалення, будівля не встигає прогрійсь за тих чотири години подачі електроенергії.

«У номерах до 10 градусів, спати доводиться у кількох светрах, шапках і навіть рукавицях. На стільки холодно, що люди не витримують і їдуть. Після першої такої ночі санаторій покинуло десь 30% приїжджих. Коли батареї вмикають, вони просто ледь теплі. Для чого селити людей, якщо нема умов?»,- нарікає пані Леся, відпочивальниця.

Зараз в «Батьківщині» проживають та оздоровлюються люди з інвалідністю 1, 2, 3-ї групи за соціальними путівками. На процедури та в їдальню усі ходять у верхньому одязі.

Через брак світла не встигають нагріти і Нафтусю, то ж відпочивальникам доводиться пити холодну лікувальну воду, замість прописаної теплої.

Головний лікар «Батьківщини» Андрій Юрків у коментарі Варто пояснює, що ради дати з таким тривалим відімкненням не можуть, санаторії – державний (підпорядковується мінсоцполітики), генератора не має.

«У батареях величезний об’єм води, який не встигає прогрійся. Всі мерзнуть і нема на то впливу. Хлопцям в окопах ще холодніше. Мене навіть ображають такі різкі скарги, адже хочеться від наших людей розуміння»

Андрій Павлович також наголосив, що путівки були продані ще кілька тижнів тому, коли ще ніхто уявлення не мав, що буде така ситуація зі світлом.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top