У Карнегі-Холі відзначили 100-річчя виконання «Щедрика»

У Карнегі-Холі (Нью-Йорк, США) відбувся урочистий концерт з нагоди 100-річчя виконання в цьому закладі пісні Миколи Леонтовича «Щедрик».Про це повідомляє Укрінформ.

Зі сцени виступили нью-йоркський хор «Думка», дитячий хор «Щедрик», що прибув з України до США, український хор бандуристів та американський хор «Трініті Волстріт».

Хори виконали українські та американські українські пісні, зокрема колядки й щедрівки. Також у виконанні дитячого колективу «Щедрик» та «Трініті Волстріт» відбулася прем’єра хорового твору Тревора Вестона на слова Сергія Жадана «Довго».

Твір Леонтовича виконали разом три українські колективи. Наприкінці концерту на вимогу глядачів його проспівали ще раз експромтом спільно з американським хором.

Спеціальними гостями стали оперна співачка Джанай Брюггер та українська фолк-співачка Марічка Марчик. Вели концерт культовий американський режисер Мартін Скорсезе та американська акторка українського походження Віра Фарміга.

Концерт відвідали голова Генеральної Асамблеї ООН Чаба Кереші, представники дипломатичних місій різних країн у Нью-Йорку.

«Ця пісня вселяє надію. Це те, що потрібно українцям і всім нам», – коротко поділилася враженнями з кореспондентом Укрінформу постійна представниця Великої Британії при ООН Барбара Вудворд.

Концерт було організовано Українським інститутом, Міністерством закордонних справ України, організаціями «Разом для України» та «Фестиваль української сучасної музики» за підтримки Посольства України в США, Постійного представництва України при ООН та Генерального консульства України у Нью-Йорку.

Частина коштів від придбаних квитків буде спрямована на ініціативу Президента України United24 для відбудови країни.

Share this post

scroll to top