Вибираємо светр для чоловіка: основі рекомендації

Незалежно від місця праці та стилю життя, в зимовому гардеробі кожного чоловіка повинно бути хоча б декілька теплих светрів. Тим паче, що виробники чоловічого одягу подбали про те, аби у великих магазинах, таких як ІНТЕРТОП, можна було купити кофту на будь-який смак, для різних погодних умов.

Популярні фасони чоловічих светрів

Один з основних критеріїв вибору чоловічих кофт – фасон. Саме від моделі та крою залежить, наскільки комфортно буде носити річ. Найпопулярніші фасони чоловічих светрів:

  • з коміром «під горло» – універсальна модель, годиться для чоловіків різної статури, добре зігріває, проте якщо вибрати річ з неякісного матеріалу, то такий комір може швидко розтягнутися й втратити естетичний вигляд;
  • з високим горлом – популярні водолазки та гольфи, найчастіше їх шиють з цупкого трикотажу, універсальні в плані поєднання з іншими речами, допустимі як в спортивному, так і діловому стилі;
  • класичний светр з невеликим круглим вирізом – ідеальна річ для чоловіків, які віддають перевагу діловому стилю, гармонійно поєднуються з сорочками, класичними костюмами;
  • пуловер – кофта з V-подібним вирізом, можна носити як на голе тіло, так і поверх футболки чи сорочки, годиться і в якості офісного вбрання, і для відпочинку;
  • кардинган – светр з ґудзиками, один з трендових фасонів, стильна річ для чоловіків будь-якого віку та статусу.

Крім того, доволі популярні серед чоловічої аудиторії розмаїті світшоти, толстовки, худі. Проте такі кофти більш обмежені стилістично. Годяться для спортивних та розслаблених повсякденних образів.

Як розпізнати светр з якісного матеріалу?

Від якості та особливостей матеріалу, з якого пошита кофта, залежать її зігріваючі властивості, м’якість та зносостійкість.

Якщо светр потрібен для холодної зимової погоди, важливо, аби в його складі було хоча б 50% натуральної вовни (овеча, меринос, кашемір, альпака). Бавовняні кофти з додавання шерсті зігрівають, та не мішають шкірі «дихати», а отже, менший ризик спітніти в приміщенні. Не слід боятися синтетики в складі чоловічих кофт та светрів. Така добавка робить річ більш цупкою, зносостійкою. Одяг з додаванням синтетики краще тримає форму, не деформується після прання, менше покривається ковтунцями.

Проте якщо виникнуть складнощі з вибором матеріалу чи фасону чоловічої кофти, у великих магазинах, таких як ІНТЕРТОП, працюють фахові консультанти, які допоможуть швидко відшукати саме таку річ, яка потрібна покупцеві.

Share this post

scroll to top