Європарламент визнав росію державою-спонсором тероризму

Європейський парламент 23 листопада визнав росію державою-спонсором тероризму. Це рішення вже привітав президент Володимир Зеленський.

Про це пише Reuters.

Європарламентарі заявили, що військові удари москви по цивільних об’єктах, як-от енергетична інфраструктура, лікарні, школи та притулки, порушують міжнародне право.

За резолюцію проголосували 494 депутати, 58 — проти, ще 44 утрималися. Ухвалена резолюція має рекомендаційний характер.

Це рішення вже привітав президент Володимир Зеленський. За його словами, росію «необхідно ізолювати на всіх рівнях і притягнути до відповідальності, щоб покласти край її багаторічній політиці тероризму в Україні та світі».

Що передувало?

Днем раніше Парламентська асамблея НАТО закликала створити спеціальний міжнародний трибунал для покарання російських злочинців та визнала рф державою-терористом. Рішення підтримали всі 30 країн-членів Альянсу.

«Трибунал дасть змогу засудити не тільки безпосередніх виконавців воєнних злочинів, але й вище керівництво російської федерації. Резолюцію буде скеровано урядам та парламентам усіх країн-членів НАТО», — заявив народний депутат від фракції «Слуга народу», голова постійної делегації України в ПА НАТО Єгор Чернєв.

Share this post

scroll to top