ППО збила 5 дронів та 51 з 70 ракет під час масованої атаки на Україну — Повітряні сили ЗСУ

Під час масованої російської атаки на українські регіони 23 листопада протиповітряна оборона збила 5 дронів-камікадзе та 51 з приблизно 70 ракет.

Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ.

Окупанти завдали ударів по об’єктах критичної інфраструктури із літаків стратегічної авіації та кораблів Чорноморського флоту. Для цього росіяни використали 10 літаків-ракетоносців Ту-95мс з районів Волгодонська Ростовської області та Каспійського моря, а також — два малі ракетні катери в акваторії Чорного моря.

За підрахунком Повітряних сил, загалом окупанти випустили близько 70 крилатих ракет Х-101/Х-555 та «Калібр». Усі п’ять збитих дронів належали до типу «Ланцет» — їх знищили на півдні України.

Детальніше про обстріл

Вдень 23 листопада росія знову атакувала ракетами Україну. У низці регіонів лунали вибухи. У Києві відомо про 3 загиблих та 11 потерпілих, а в Київській області — про 1 загиблого та близько 20 постраждалих.

У країні запровадили екстрені вимкнення світла. Обмеження дають змогу зменшити навантаження на мережі, забезпечити балансування енергосистеми та уникнути додаткових аварій.

Людей закликають ощадливо споживати електроенергію та не вмикати одночасно в мережу декілька потужних електроприладів упродовж дня, особливо в пікові години споживання — з 06:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00.

Share this post

scroll to top