Підсумки життєдіяльності Дрогобиччини за останні два тижні – РВА

Голова Дрогобицької районної адміністрації Степан Кулиняк повідомив про життєдіяльність району за останні два тижні:

  • Завершили роботи по фізичному захисту одного з важливих критичних об‘єктів нашої інфрастуктури!
  • Провели та надалі проводимо заходи по знешкодженню частин ракети яка впала на територію нашого району!
  • Для допомоги нашим бійцям та медикам виконувати свої завдання відправили 10 надійних автомобілів, серед яких 4 авто швидкої медичної допомоги, а також передали 65 м.куб. дров.
  • Надалі щоденно забезпечуємо довезення військовослужбовців.
  • Опрацювали 14 заяв ВПО та призначили допомогу на проживання. Станом на 19.11.2022 отримали таку допомогу 29000 ВПО( тих, які звернулись із відповідними заявами налічується 29246). Загальна сума виплачених допомог становить 456 069,0 тис.грн.
  • До консультативно-координаційного центру при Дрогобицькій РВА за допомогою вже звернулось 402 ВПО. Зазначимо, що центр працює за адресою м.Дрогобич, вул.22 Січня,28, щоденно з понеділка по п’ятницю з 10.00 – 17.00, контактний телефон менеджера – 067 471 02 45.

Благодійний фонд “Право на захист” вже прийняв заявки на грошову допомогу орієнтовно в 36 ВПО відповідних категорій. Зареєстрованим надаватимуть виплати у розмірі 2 220 грн на одну особу протягом 3-х місяців.

Провели зустрічі із:

– Тетяною Хомош, яка очолює ДП «Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики України», на якій домовились про подальшу взаємодію та комунікацію для забезпечення ефективної цифровізації сфери соціального захисту населення Дрогобиччини;

-з представниками Римо-католицької церкви, монахами ордену Боніфратрів, представниками Ордену госпітальєрів св. Івана Божого «Милосердні браття», де обговорили потреби наших військових під час війни;

-з представниками International Medical Corps UK, які, до слова, днями передали для ВПО, що мешкають в районі 700 ковдр та 175 обігрівачів, фінансують закупівлю будівельних матеріалів для ремонту у одному із прихистків, а у інших – проводять ремонт самостійно. Під час зустрічі зголосилися надати підтримку у вдосконаленні системи охорони здоров’я в регіоні. Отримали від МФ «UNICEF» для наших внутрішньопереміщених діточок 3986 наборів нового одягу, який почали цього тижня роздавати.

Надалі проводиться робота з санаторіями/готелями м. Трускавця та смт. Східниці щодо постановки на військовий облік осіб чоловічої статі віком від 18-60 років.

В Дрогобицький район релоковано 22 підприємства із різних куточків України. Понад 85 працівників переїхали з підприємствами та працюють на них та 83 особи прийнято на роботу з числа місцевих мешканців.

За січень – жовтень 2022 року до загального фонду місцевих бюджетів по 5 територіальних громадах району надійшло податків та платежів в сумі 1088002,3 тис.грн.

На території району протягом 2022 року зареєстровано 5 нових фермерських господарств.

Надали відповідні роз’яснення та допомогу у подачі заявок СПД для участі в обласних програмах для підтримки бізнесу. Для отримання консультацій звертайтесь за номером: +38 (03244) 3 84 55

Створили робочу групу з метою належного розгляду звернення жителів с.Брониця щодо подальшого незаконного захоронення ТПВ на сміттєзвалищі. Наразі ведуться організаційні заходи, про результати діяльності групи повідомимо додатково.

Також останніми днями на території області запроваджено графік відключень електроенергії – відповідно до розпорядження НЕК “Укренерго” – NPC Ukrenergo. Дізнатися свою групу та графік відключень можна за посиланням:

https://poweroff.loe.lviv.ua/ .

Попри те просимо ощадливо використовувати живлення, намагатись не вмикати електроприлади з 08:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00 – це проміжки, коли на енергосистему нашої країни йде найбільше навантаження. Треба бути готовим, до того, що світло будуть виключати частіше і значно триваліше по часі. Тому запасаємось генераторами, павербанками, дровами, буржуйками, газовими обігрівачами, буржуйками і найголовніше терпінням.

На жаль, назавжди попрощались з нашими Героями – Олегом Барщиком (м. Борислав) та Куземко Миколою Володимировичем (м. Дрогобич). Вічна шана та низький уклін полеглим захисникам!

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top