Суд звинуватив міського голову Дрогобича у корупційних діях

Дрогобицький міськрайонний суд Львівщини 3 листопада визнав мера Дрогобича Тараса Кучму винним у вчиненні адмінправопорушення, пов’язаного з конфліктом інтересів під час його передвиборчої кампанії. Меру призначили штраф, але він планує оскаржити рішення в апеляційному суді.

3 листопада Дрогобицьким міськрайонним судом прийнято рішення, яким Кучму Т.Я. визнано винним у вчиненні  корупційного правопорушення та накладено штраф.

Представник приватної фірми звернувся до міськради, щоб отримати дозвіл на оренду землі для обслуговування будівель, які є у власності фірми. Ця людина під час передвиборчої кампанії у 2020 році поповнила виборчий фонд Тараса Кучми на значну суму коштів.

Йдеться про представника ТзОВ «Виробниче об’єднання Фарма». Ця фірма орендує ділянку площею 5,5 тис. м2 у Дрогобичі. На сесії рішення про надання землі в оренду підтримали 26 депутатів, серед яких і Тарас Кучма. Оскільки представник фірми поповнив виборчий фонд Тараса Кучми, то він мав би утриматись від голосування, бо у нього був конфлікт інтересів.

Тараса Кучму судили за ч.1 та ч.2 ст.172-7 КУпАП (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів). За адмінправопорушення Тарас Кучма має сплатити штраф у  розмірі 3400  грн.

Тарас Кучма оскаржуватиме рішення суду в апеляційному суді, якщо апеляційний суд залишить в силі рішення Дрогобицького міськрайонного суду то голову Дрогобицького ТГ буде внесено в єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

Посилання на повний текст постанови https://reyestr.court.gov.ua/Review/107127554

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top