Мешканці Брониці повідомляють про незаконний вивіз сміття на місцевий полігон

На Дрогобиччині перевірять законність експлуатації Броницького сміттєзвалища

До Дрогобицької РВА надійшло звернення від мешканців села Брониця, щодо місцевого полігону відходів. Броничани повідомляють, що з початком повномасштабної війни на місцеве сміттєзвалище у великих об’ємах знову почали завозити побутові відходи.

Таким чином, за твердженнями жителів села, службовці Дрогобицької міської ради порушують рішення суду щодо заборони експлуатації сміттєзвалища у Брониці, завдаючи екологічної шкоди мешканцям села та природному середовищу.

Враховуючи також активне обговорення у соц. мережах теми завищених тарифів на вивіз сміття для населення, за розцінками яких, на думку активних користувачів, ТПВ мали б вивозити далеко за межі Дрогобицької ТГ, у військовій адміністрації з’ясовуватимуть обставини, що слугували підставою для звернення мешканців району.

Під час оперативної наради 14 листопада, начальник Дрогобицької РВА Степан Кулиняк доручив відповідальним структурним підрозділам створити спеціальну робочу групу щодо перевірки законності експлуатації сміттєзвалища поблизу Борониці. До складу групи увійдуть представники Дрогобицької РВА, правоохоронних органів, Дрогобицького районного лісового господарства, Держпродспоживслужби, балансоутримувача, громадськості та інші.

За підсумками проведення перевірки Дрогобицькою РВА будуть вжитись заходи, визначені чинним законодавством.

Зазначимо, відповідно п.6 ст. 16 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», місцеві державні адміністрації здійснюють на відповідних територіях державний контроль за додержанням санітарних і ветеринарних правил, збиранням, утилізацією і захороненням промислових, побутових та інших відходів, додержанням правил благоустрою. Відповідна норма, що регулює здійснення державного контролю військових адміністрацій у сфері поводження з відходами, визначена також Законом України «Про правовий режим воєнного стану».

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top