Життєдіяльність Дрогобиччини за останні два тижні. Підсумки

У Дрогобицькій районній військовій адміністрації опублікували підсумки життєдіяльності району за останні два тижні:

Допомога військовим

Для допомоги нашим бійцям на фронт відправили 14 надійних автомобілів, серед яких 4 авто швидкої медичної допомоги. Також передали 35 зимових конвекторів, 36 м.куб. дров та будівельні матеріали. Надалі щоденно забезпечується довезення військовослужбовців.

Допомога переселенцям

Опрацювали 19 заяв переселенців та призначили допомогу на проживання. Станом на 8 листопада отримали таку допомогу 28 506 переселенців (тих, які звернулись із відповідними заявами налічується 29 080). Загальна сума виплачених допомог становить 423 043 тис.грн.

До консультативно-координаційного центру при Дрогобицькій РВА за допомогою вже звернулось 318 ВПО. Зазначимо, що центр працює на вул.22 Січня, 28, щоденно з понеділка по п’ятницю з 10.00 – 17.00 (067 471 02 45).

За результатами співпраці, Чеською гуманітарною організацією «Людина в біді» вже доставлено необхідну техніку в 4 колективні притулки району, де проживають ВПО.

Реформування ДФТГ

Триває процес реформування ДФТГ згідно наказу командувача Сил територіальної оборони ЗСУ. Із 6 добровольчих формувань територіальних громад залишиться одне на базі району. Станом на сьогодні, ведеться робота по перепідписанню контрактів добровольців.

Водопостачання району

Для забезпечення належного водопостачання населення у разі виникнення надзвичайних ситуацій, у Дрогобицькому центрі контролю та профілактики хвороб працюють над резервними джерелами водопостачання.

З метою належного життєзабезпечення населення району продовжуємо вживати заходи щодо посиленої охорони і захисту об’єктів критичної інфраструктури.

Надходження до бюджету

За 10 місяців 2022 року надходження з бюджетів Дрогобицького району до державного бюджету склали 1 млд. 695 млн грн., що на 745 млн більше за аналогічний період минулого року. Надходження до місцевих бюджетів склали 1 млд. 84 млн грн, що на 205 млн більше за аналогічний період минулого року. Виконання місцевих бюджетів у всіх громадах складає понад 100%.

Міжнародна співпраця

Провели зустрічі із : -представниками Міжнародного Медичного Корпусу, з якими підписали Меморандум про допомогу вимушеним переселеним українцям, котрі зараз мешкають у Дрогобицькому районі та продовжують потребувати нашої підтримки. До міжнародної робочої зустрічі долучились Дамір Росо – локальний координатор організації Міжнародного Медичного Корпусу, Самюель Мбуто-координатор харчування, Ірина Кобута – супервайзер організації, з якими обговорили шляхи та механізми допомоги для нашого Дрогобицького району;

-представниками Норвезької незалежної гуманітарної організації на предмет надання підтримки людям, які постраждали внаслідок переміщення.

Військовий облік

Надалі проводимо роботу з санаторіями/готелями м. Трускавця та смт. Східниці щодо постановки на військовий облік осіб чоловічої статі віком від 18-60 років, зокрема провели комісійні виїзди.

Підтримка бізнесу

В Дрогобицький район релоковано 21 підприємство із різних куточків України. Понад 85 працівників переїхали з підприємствами та працюють на них та 85 осіб прийнято на роботу з числа місцевих мешканців. Провели моніторинг стану виплати заборгованої заробітної плати на підприємствах району та СПД.

Надали відповідні роз’яснення та допомогу у подачі заявок СПД для участі в обласних програмах для підтримки бізнесу. Так, 33 СПД вже отримали практичну допомогу при реєстрації в Державному аграрному реєстрі та подачі відповідних заявок. Для отримання консультацій: +38 (03244) 3 84 55

Підтримка освіти

Отримали 170 хромбуків для освітніх закладів району від ООН та компанії Google. Нове обладнання передано керівникам освітніх закладів Дрогобиччини: Дрогобицька ТГ отримала 80 хромбуків; Трускавецька ТГ – 29; Бориславська ТГ – 34; Меденицька ТГ – 12; Східницька ТГ – 15.

Підтримка медичних працівників

Міністерство охорони здоров’я України розробило проєкт «Портал вакансій медичних працівників», щоб допомогти жителям усіх областей швидко знайти роботу. Зараз на порталі є понад 500 вакансій від медичних закладів з усієї країни: https://work.moz.gov.ua

Назавжди попрощались з Героями:

-Богданом Перескоковим (Бориславська ТГ)

-Володимиром Марко (Дрогобицька ТГ)

-Романом Бойком (Дрогобицька ТГ)

-Русланом Дармограєм (Бориславська ТГ).

Вічна шана та низький уклін нашим полеглим захисникам!

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top