Владу Дрогобича закликають відновити часткове освітлення вулиць

У рішенні Ради оборони немає жодних обмежень щодо вуличного та дорожнього освітлення. Це підтверджують і в ЛОВА.

На Дрогобиччині вживають заходи з економії електроенергії. Усі державні установи та суб’єкти господарювання мають дотримуватися рішення Ради оборони Львівської області (https://loda.gov.ua/documents/43812).

З урахуванням цього рішення керівництво територіальних громад розрахувало години роботи мережі вуличного освітлення. Для прикладу, в окремих громадах вуличне освітлення у місті увімкнено до 21:00. Це дає змогу людям безпечно повернутися з роботи, а дітям – зі школи.

Як зазначив під час наради у Дрогобицькій РВА заступник начальника Південного РЕМу Василь Дмитрик, вимкнення вуличного освітлення не дає надсуттєвої економії, оскільки мережеві лампи є енергозберігаючими. Крім цього, в рішенні Ради оборони немає жодних обмежень щодо вуличного та дорожнього освітлення. Це підтверджують і в ЛОВА. Відповідно, вуличне та дорожнє освітлення в громадах має бути ввімкнене.

З огляду на це Дрогобицька РВА звертатиметься до Дрогобицької міської ради щодо відновлення роботи мережі вуличного освітлення у Дрогобицькій ТГ, оскільки лише в цій громаді з усіх 5 освітлення вимикають повністю. Для прикладу, можна вмикати у певні години лише половину чи четвертину вуличних ліхтарів.

“Енергобезпека – одне з основних питань, які обговорили з керівниками державних структур та силових і правоохоронних органів району. При цьому, важлива і безпека людей у темну пору доби. Тому до проблеми слід підходити комплексно і виважено, не вдаючись у крайнощі”, – зазначив голова Дрогобицької РВА Степан Кулиняк.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top