Закинуті санаторії у Трускавці планують перебудувати під житло для переселенців

Закинуті кілька років тому трускавецькі санаторії «Рубін» та «Янтар» модернізують і організують тут житло для переселенців. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на юридична фірму Integrites, яка виступає консультантом Трускавецької міської громади за цим проектом.

«У межах проекту планується модернізувати під будинки із їдальнями, соціальні центрами будівлі закинутих санаторіїв «Рубін» та «Янтар» загальною площею орієнтовно 32 тис.м2, розташовані в центрі Трускавця.

«Вони були законсервовані на початку російської агресії у 2014-2015 роках», – сказав агентству партнер Integrites Олег Загнітко. За його словами, у результаті модернізації житло зможуть отримати до 3 тис. людей – і сім’ї, і самотні особи.

Проект буде реалізуватися на основі державно-приватного партнерства (ДПП) із метою інтеграції переселенців в економіку субрегіону. Integrites із липня 2022 року консультує місто щодо фінансової та управлінської структури ДПП. Проект у Трускавці є частиною Rehousing Ukraine Initiative (Ініціативи житлового забезпечення України). ІЖУ – це партнерство Інституту доступного житла (Affordable Housing Institute) – неприбуткової організації, зареєстрованої в США, та Integrites із залученням фахівців.

11-поверхові санаторії «Рубін» та «Янтар» збудували у Трускавці на початку 80-х років.


До структури ПрАТ «Трускавецькурорт» входять санаторії «Весна», «Кристал», «Алмаз», «Янтар», «Рубін», «Берізка». Кінцевий бенефіціар цих санаторіїв – Павло Якубенко, зареєстрований на Кіпрі. Зареєстрований капітал ПрАТ становить 174,8 млн грн. За даними підприємства за 2019 рік, його чистий прибуток становив 91,9 млн грн.

Share this post

scroll to top