Росія – терорист! Автор сенсаційної резолюції ПАРЄ напередодні відвідав Дрогобич

Emanuelis Zingeris, депутат парламенту Литви та представник у ПАРЄ, автор без перебільшення сенсаційної резолюції ПАРЄ про визнання російського режиму терористичним, напередодні з робочим візитом відвідав Дрогобицький район.

Під час зустрічей на Дрогобиччині багато говорили про російську агресію, звірства та жорстокість російської армії на українських землях, можливу ескалацію, потреби наших воїнів та навіть представили іноземним колегам, в тому числі Michał Tomasz KAMIŃSKI – віце-маршалу сенату Польщі, культурно-історичні надбання нашого району, познайомили з українськими воїнами, які зараз перебувають у шпиталях. Про це повідомив голова Дрогобицької ОВА Степан Кулиняк.

“Вже тоді ми почули слова одноголосної підтримки. Але не могли припустити, що буквально через декілька днів після цього візиту в Україну наш добрий і щирий товариш Емануєліс у футболці з українською вишиваною символікою на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи у Страсбурзі виголосить резолюцію, безпрецедентну за своєю жорсткістю для Ради Європи, у якій визнає «нинішній російський режим терористичним» і попросить 46 країн-членів Ради Європи надати Україні ППО”.

Чому це рішення безпрецедентне за своєю жорстокістю для ПАРЄ? – Бо раніше вона ніколи нічого подібного не приймала. А тут 99 голосів «за» і лише 1 – «утримався». Якщо врахувати, що ПАРЄ та в цілому Рада Європи – це орган, який дає насамперед політичні заяви та оцінки, то для 46 країн Європи, які входять до його складу, це суттєвий посил – визнати росію державою-терористкою.

ПАРЄ засудила останні загострення, на які пішла РФ: масований ракетний обстріл України, проведення «референдумів» та незаконну анексію частин чотирьох українських областей, погрози Кремля нанести ядерний удар. «…саме така резолюція є гідною реакцією ПАРЄ на звірства і жорстокість російської армії в Україні», – сказав Emanuelis Zingeris.

Держави-члени РЄ мають врахувати рішення ПАРЄ та перейти до рішучих і конкретних дій, аби росія опинилася у міжнародній ізоляції, і ще більше скоротились можливості РФ фінансувати війну в Україні. Україна – щит Європи!

Share this post

scroll to top