Дрогобиччину відвідали депутати Польського та Литовського сеймів

У неділю, 2 жовтня, Дрогобиччину відвідала міжнародна делегація

До її складу увійшли – віцемаршалок Сенату Польщі Міхал Камінський (Michał Tomasz KAMIŃSKI), депутат Литовського Сейму Емануеліс Зінгеріс (Emanuelis Zingeris), помічник депутата Мар’ян Пшездзецький.

Іноземні гості зустрілись з головою Дрогобицької РВА Степаном Кулиняком.

У межах зустрічі голова району насамперед подякував польсько-литовським друзям за підтримку. Попросив передати слова вдячності кожному громадянину країни.

Посадовець розповів про роботу району у військовий час, про актуальні проблеми для наших воїнів: зимову форму, теплий одяг, берці. Віктор Кривенко та Олександр Юрков розказали про роботу Благодійного фонду “КОЛО”, який відправив для ЗСУ вже близько 300 автівок.

Польські та литовські друзі наголосили, що повністю нас підтримують.

«Для нас за честь бути разом з вами в час війни та допомагати боротися проти російського агресора», – зазначив депутат Литовського парламенту Емануеліс Зінгерс.

За пів року повномасштабної війни розмір польської допомоги Україні сягнув вже 3,5 мільярдів євро, литовської – 123 мільйони доларів. Крім цього, Литва заявила про готовність допомогти Україні відновити зруйновані під час війни школи та дитячі садки.

Принагідно іноземні гості відвідали дитячий будинок в Нагуєвичах та презентували діткам подарунки. Також відвідали культурно-історичні надбання нашого району: садибу Івана Франка, Церкву Святого Юра, музей Бруно Шульца та синагогу.

“Наша війна не просто за свою територіальну цілісність, а за безпеку у всьому цивілізованому світі триває. Світ це розуміє і продовжує підтримувати Україну навіть після проведення росією псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях, виділяючи нові пакети фінансової допомоги та запроваджуючи нові санкції. Разом переможемо!”, – наголосив Степан Кулиняк.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top