У магазинах Львівщини почали позначати продукти, які містять йод

Таке нововведення запровадили за пропозицією Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ.

Зараз на ініціативу Центру відгукнулася мережа супермаркетів «Рукавичка». Про це інформує пресслужба ЛОВА.

З метою популяризації серед населення споживати продукти, збагачені йодом, Центр закликав низку продуктових супер-маркетів встановити логотипи (позначки «Містить йод») для продуктів харчування, які містять йод: йодована сіль, кальмари, морська капуста, креветки, різні види риби, картопля, яблука, куряче яйце тощо.

Як зазначила керівниця Центру Наталія Іванченко, на сьогодні в Україні проблема йодного дефіциту є надзвичайно актуальною, зокрема, в західних регіонах. Тому важливою є поінформованість населення про необхідність систематичного вживання йодовмісних продуктів харчування.

«Масова профілактика йододефіциту  розрахована на усіх жителів ендемічного регіону і передбачає вживання продуктів харчування, збагачених йодом. При цьому профілактична ефективність досягається при охопленні цими заходами понад 90% населення.

Фізіологічне значення йоду для організму людини полягає в тому, що він бере активну участь у функції щитоподібної залози, входить до складу її гормонів, які регулюють обмін речовин, енергетичні процеси і теплообмін організму.

Щиро вдячні, що мережа «Рукавичка» підтримала таку важливу ініціативу!», – зазначила Наталія Іванченко.

Share this post

scroll to top