Один є в Трускавці. Суд арештував майно мережі готелів Reikartz

Мережа готелів належить російському бізнесмену Юрію Васіну

Суд наклав арешт на корпоративні права та майно мережі «Reikartz», яка налічує близько 60 готелів в Україні і власником якої є російський бізнесмен Юрій Васін. 80% статутного капіталу та майно на суму понад 55 млн грн передають в управління держави. Про це повідомили в прокуратурі Львівщини, інформує zaxid.net

«За даними слідства, посадові особи ТзОВ, до складу якого входить мережа готелів, за вказівкою бенефіціарного власника уклали ряд формальних договорів з метою виведення коштів, здобутих злочинним шляхом, на підприємства нерезиденти, зареєстровані в Республіці Кіпр. А отриманий прибуток від діяльності готелів, зокрема у Львові, в подальшому спрямовувався через банківські та фінансові установи як заробітна плата для російського власника. Таким чином податки сплачувалися до державного бюджету РФ, фінансуючи війну в Україні», – йдеться в повідомленні прокуратури.

За даними ZAXID.NET, рішення суду стосується ТзОВ «Рейкарц і партнери. Україна». Мережа налічує 60 готелів по всій Україні, зокрема, три у Львові, ще один – у Трускавці.

За інформацією YouControl, засновниками ТзОВ «Рейкарц і партнери. Україна» є кіпрські компанії «Рейкартц хотелс енд різотс (сайпрес) лімітед» та «Фріотрон холдінгс лімітед». Кінцевим бенефіціарним власником є російський бізнесмен Юрій Васін, який перебуває під санкціями.

На початку вересня мер Львова Андрій Садовий заявляв, що передав у НАБУ і обласну військову адміністрацію список з понад 340 підприємств Львова, якими досі володіють росіяни. Частину цього списку, де серед інших згадані і готелі мережі Reikartz, Садовий опублікував у відкритому доступі.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top