Росіяни спробували завербувати військового ЗСУ шпигувати за вантажем на львівському вокзалі

Галицький районний суд звільнив від кримінальної відповідальності військового ЗСУ, якого завербували російські окупанти. Щоб уникнути тортур, Олександр Л. погодився надати росіянам інформацію про вантажі на львівському вокзалі. Однак потім чоловік добровільно здався СБУ, а завдання росіян не виконав.

Про це пише Захід Нет.

Олександр Л. з 2015 року служить у Збройних силах України, а з 25 лютого 2022 року воював з російськими окупантами в місті Ізюм на Харківщині. 10 травня російські військові взяли Олександра Л. у полон та доставили його у будівлю сервісного центру МВС України в Ізюмі, де загарбники влаштували свій штаб.


Російський військовий запропонував Олександру Л. співпрацювати зі «службой информации Российской Федерации». Щоб уникнути тортур та психологічного тиску, Олександр Л. погодився піти на співпрацю з ворогом. Він навіть надав росіянам розписку, де вказав, що збереже у таємниці те, що він співпрацює з військовими РФ. Також Олександр Л. зобов’язався виконувати поставлені росіянами завдання та надавати необхідну інформацію в інтересах РФ.

18 травня Олександру Л. дали завдання – поїхати у Львів і зібрати інформацію про вантажі на залізничному вокзалі. Після виконання завдання Олександр Л. повинен був повернутись в Ізюм та поставити трилітрову банку з водою на підвіконня, що свідчитиме про його повернення та готовність доповісти про виконане завдання.

25 травня Олександр Л. покинув окуповану росіянами територію і приїхав у Львів. А 17 червня він добровільно здався Службі безпеки України. Військовослужбовець написав заяву, де повідомив спецслужбі про свій зв’язок з представниками РФ та отримані завдання, які виконувати відмовився.

Під час засідання суду у цій справі 31 серпня військовий прокурор подав клопотання, попросивши закрити кримінальну справу щодо Олександра Л., скільки він добровільно заявив СБУ про домовленість з росіянами.

Суддя Галицького райсуду Ольга Кротова задовольнила клопотання прокурора і звільнила Олександра Л. від кримінальної відповідальності.

Share this post

scroll to top