Чоловікам із 1 вересня дозволять на тиждень виїжджати за кордон у відрядження. Але не всім

Уряд вирішив дозволити військовозобов’язаним чоловікам із 1 вересня виїжджати за кордон у відрядження на строк до 7 днів. Але є вимоги до бізнесу.

Про це заявила міністерка економіки Юлія Свириденко в ефірі загального телемарафону.

Для виїзду буде потрібно:

  • компанія має бути експортоорієнтована;
  • середня зарплата у компанії має становити не менше як 20 тисяч грн;
  • відсутня заборгованість із податків та зборів.

За кордон зможе виїхати 10% штатної чисельності компанії, але не більше як 10 працівників. Для цього роботодавець повинен буде подати заявку на порталі «Дія»

«Великий запит експортоорієнтованого бізнесу мати можливість виїжджати за кордон, і ми сьогодні на Кабміні ухвалили рішення», — сказала міністерка.

Вона назвала це важливим кроком, необхідним для бізнесу — щоб працівники мали змогу брати участь у міжнародних заходах, підписувати ділові контракти та повертатись до України для того, щоб розвивати свій бізнес.

Як уточнив народний депутат від партії «Голос» Ярослав Железняк, попередньо підприємець вноситиме 200 тисяч грн застави на власний рахунок в «Ощадбанку». Ці гроші йому повернуть після того, як працівник, який був у відрядженні, повернеться до України.

У разі порушення умов відрядження заставу перерахують на потреби Міністерства оборони, а підприємство не зможе більше ніколи оформити нові дозволи на виїзд співробітників за кордон, а вже чинні будуть скасовані, пише депутат.

Share this post

scroll to top