На Зміїному знайшли кошеня, яке пережило окупацію. Його прихистили українській військові

Розвідники знайшли на звільненому від російсько-окупаційних військ острові Зміїний зброю та техніку росіян, особисті документи окупантів, а також кота, який кілька місяців прожив в окупації.

Про це повідомляє Головне управління розвідки при Міністерстві оборони.

Так, під час перевірки острова розвідники знайшли кота, який пережив сотні обстрілів та бомбардувань, тижнями їв те, що сам примудрявся вполювати, і дивом вижив.

Відтепер кіт Змій житиме в Києві — його прихистив командир розвідників. Представники розвідки кажуть, що кіт став талісманом звільненого острова й тепер разом із ними виборюватиме велику перемогу.

Евакуйованого з острова Зміїний котика прихистив у себе командир розвідки. Чотирилапого назвали Змій, тепер він житиме в Києві.

Як розповів Олексій Арестович у розмові з російським юристом Марком Фейгіним, новий господар кота надіслав раднику глави Офісу президента фотографію, як зараз виглядає пухнастий. Арестович назвав кота «бійцем-початківцем».

Представники розвідки розповіли у коментарі «1+1», що під час одного з етапів операції острів остаточно розмінували і встановили над ним повний контроль.

Розвідники пробралися в усі куточки на Зміїному — обшукали ворожу техніку, бомбосховища й нарешті дісталися до головного флагштока. Тікаючи, росіяни кидали власні секретні документи і навіть прапор, кажуть вони.

«Була ще залишена, кинута секретна російська технічна документація. Це ще раз підтверджує питання втечі. Спрацювали чітко наші артилеристи», — зазначили в розвідці.

30 червня стало відомо, що українські військові змусили загарбників повністю залишити острів у Чорному морі. Міноборони рф підтвердило втечу, щоправда, там це назвали «жестом доброї волі».

Командування «Південь» розповіло, що росіяни під час відступу зі Зміїного знищували свою військову техніку, документацію та майно. У цьому їм «допомогли» й ракетно-артилерійські удари ЗСУ.

Зранку 7 липня ОК «Південь» повідомило, що українські підрозділи спецпризначення висадилися на острів та виконали завдання з його зачистки.

Військові встановили й закріпили прапор України, який був доставлений на острів раніше — «як символ перемоги та відродження з цих руїн». На прапорі написано: «Пам’ятай, “русский военный корабль”, острів Зміїний — це Україна!»

Командування зазначало, що військові підтвердили знищення приблизно 30 одиниць ворожої техніки. 

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top