У Дрогобичі за 10 млн доларів хочуть звести для переселенців “місто в місті”

Містечко для 1000 переселенців збудують благодійники.

Благодійний фонд «Hope UA» спільно іншими благодійними організаціями хочуть збудувати містечко для внутрішньо переміщених людей. Наразі розглядають три земельні ділянки, найпріоритетніша – у Дрогобичі, площею 1,2 га. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив співзасновник фонду Володимир Беньо.

Проєкт соціального будівництва реалізовуватимуть за принципом «місто в місті» – це будуть 4-, 5-, 6-поверхові будинки з мансардами, які розташовуватимуться безпосередньо біля місцевої інфраструктури у населеному пункті.

Будівництво планують розпочати ще цього року, аби наступного люди вже могли поселитися у будинки. Проєкт передбачає зведення одночасно з житлом і адмінбудівель для облаштування дитячих садків, кафе, амбулаторій сімейної медицини тощо.

Щодо черговості отримання житла – у пріоритеті ті, хто втратили власні домівки, рідних, зокрема йдеться про вагітних жінок, вдів, людей похилого віку, сім’ї воїнів. Стосовно цього співпрацюватимуть з місцевою громадою та обласною військовою адміністрацією.

Співзасновник БФ «Hope UA» зазначив, що у разі повного фінансування проєкту від фондів-партнерів для переселенців житло буде безкоштовним. Також можливий варіант, що частину житла продадуть, а решту – передадуть у власність безкоштовно.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top