Лукашенко звинуватив Україну в обстрілі Білорусі й наказав “взяти під приціл” столиці противників

Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь не прагне воювати в Україні, оскільки його країні “ця війна абсолютно не потрібна”. Водночас він винуватив Україну в запуску ракет по території Білорусі та наказав своїм військовим “взяти під приціл центри ухвалення рішень”

Про це повідомляють  видання “БЕЛТА” та “РИА Новости“.

На думку самопроголошеного президента Олександра Лукашенка, його країну нібито намагаються втягнути у війну в Україні.

“Мета одна – одним махом розібратися і з Росією, і з Білоруссю. Вони нібито переживають, заявляють з України, що не хотіли б, щоб білоруські війська вторглися через північний кордон в Україну. Та не слухайте їх! Вони були б раді (я це знаю точно), якби ми туди увійшли”, – вважає він.

За словами Лукашенка, українська сторона нібито зацікавлена в тому, щоб виставити Росію і Білорусь фашистами.

“Ще раз повторюю вам те, що говорив рік і більше тому: ми не прагнемо воювати в Україні. Нам ця війна абсолютно не потрібна”, – зазначив Лукашенко.

Самопроголошений президент Олександр Лукашенко також звинуватив Україну в запуску ракет по території Білорусі та наказав своїм військовим “взяти під приціл” центри ухвалення рішень у столицях противників Мінська.

“Нас провокують. Мушу вам доповісти: три дні тому, може, трохи більше, з території України намагалися завдати удару по військових об’єктах на території Білорусі. Але, слава богу, протиповітряними комплексами “Панцир” вдалося перехопити всі ракети, які були пущені Збройними силами України”, – заявив він.

Лукашенко також заявив, що наказав військовим взяти під приціл центри прийняття рішень у столицях противників Мінська.

Нагадаємо, навчання Збройних сил Білорусі на полігонах продовжили щонайменше до 9 липня. Водночас у виданні “Беларускі Гаюн” зазначають, що, попри збільшення тривалості навчань на полігонах, білоруська армія “як і раніше, не готова до наступальних операцій”.

А тим часом військове командування РФ готує для підривної діяльності проти України ДРГ з білоруських військовослужбовців. Крім того, режим Олександра Лукашенка продовжує підсилювати підрозділи, розташовані на кордоні з Україною та Польщею.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top