Везли техніку та брендовий одяг під виглядом гуманітарки: на Львівщині правоохоронці викрили схему

Правоохоронці виявили у Львівській області схему ввезення на територію України техніки та одягу під виглядом гуманітарної допомоги з використанням підроблених документів.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Ділки перевозили через державний кордон компʼютери, мобільні телефони відомих марок, а також новий брендований жіночий одяг.

Товари їхали вантажівкою з напівпричепом. Водночас в офіційних документах було вказано, що товар є гуманітарною допомогою.

Під час огляду транспортного засобу правоохоронці виявили та вилучили 14 палет і 951 коробку з незаконно переміщеними товарами. За попередніми даними, їхня вартість становить понад 70 мільйонів гривень.

Правоохоронці відкрили справу за частинами 1, 4 статті 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу.

Частина перша передбачає штраф до 17 тисяч гривень, арешт на строк до 6 місяців або обмеження волі на строк до 2 років. Частина четверта — штраф до 850 гривень, арешт до 6 місяців або обмеження волі на строк до 2 років.

Наразі на продукцію правоохоронці наклали арешт, щодо неї призначили проведення судово-товарознавчих експертиз. Слідчі дії тривають, встановлюють причетних до схеми.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top