Усі країни-члени ЄС підтримують надання Україні статусу кандидата на вступ — Стефанішина

Усі країни-члени Євросоюзу повністю погоджуються з тим, що Україні потрібно надати статус кандидата на вступ.

Про це повідомила віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної в ефірі національного телемарафону 20 червня.

«Кожна з цих країн (які були проти статусу кандидата — ред.) після рішення Єврокомісії у п’ятницю підтвердила, що підтримає надання Україні статусу кандидата. Навіть не чекаючи безпосередньо засідання 24 червня. Я можу підтвердити, що ми маємо повний консенсус лідерів», — сказав Стефанішина.

Водночас вона додала, що цього тижня ще тривають дискусії щодо формату остаточного рішення, оскільки кожна країна має можливість прописати додаткові умови.

«Але я думаю що сьогоднішні голосування в українському парламенті, як то законопроєкт щодо управління відходами, що 10 років не ухвалювався через певні інтереси, а також ратифікація Стамбульської конвенції переважать цей дискурс», — вважає віцепрем’єрка.

Надання Україні статусу кандидата

Єврокомісія 17 червня рекомендувала надати Україні статус кандидата на членство у Європейському Союзі. Після цього країни, які до останнього сумнівалися, як-от Нідерланди й Данія, повідомили, що підтримають рішення.

Тепер остаточне рішення оголосить Європейська рада — це зустріч лідерів держав Євросоюзу. Саміт відбудеться 23-24 червня. Щоб Україна отримала статус, потрібно одноголосне погодження 27 лідерів ЄС.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top