«Бабця з прапором СРСР», образ якої використовує російська пропаганда, насправді дякує українській армії

«Бабця з прапором СРСР», яка стала для російської пропаганди живим символом «проросійської України», насправді вдячна українським військовим і зараз перебуває в одній з лікарень Харкова, оскільки російський снаряд влучив у її дім.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики. Відомство опублікувало також відео з бабусею.

За версією пропаганди рф, літня жінка вийшла на вулицю з червоним прапором і «сміливо протистояла націоналістам». Їй уже навіть почали ставити пам’ятники в росії.

Співробітник Центру стратегічних комунікацій відшукав ту саму жінку. Її звати Анна Іванівна, і вона пояснює, що вийшла з червоним прапором до, як вона думала, російських військових, щоб вони «не громили Україну», проте в країні-агресорі її мотиви перекрутили, через що вона тепер почувається «зрадницею». Жінка наразі перебуває в одній із міських лікарень Харкова разом зі своїм чоловіком, і військові закликають не зневажати бабусю.

«Тепер, коли від росіян Анна Іванівна отримала міну на подвір’я, а від українців — допомогу, її онук рятується в Польщі, коли вона дізналася про Бучу та все інше, вона закинула той червоний прапор подалі», — каже командир взводу на псевдо «Кадет».

Який фейк поширює росія?

Російська пропаганда створила образ з фото Анни Іванівни, яка тримає червоний прапор. У росії придумали, що жінка нібито представляє бажання всіх українців «возз’єднатися» з росією і відродити СРСР.

В російських містах вже почали встановлювати пам’ятники на її честь: такий, наприклад, з’явився в Бєлгороді, але через день його прибрали.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top