Мешканців Івано-Франківська просять виїхати за місто на 7-9 травня через загрозу ракетних ударів

Мешканців Івано-Франківська просять упродовж 7-9 травня залишатися вдома або ж виїхати за місто через загрозу ракетних ударів з боку росії.

Про це повідомив мер Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Крім того, в місті скасовують усі масові заходи, які були заплановані на 7, 8 та 9 травня. Марцінків рекомендує жителям Івано-Франківська упродовж вихідних залишатися вдома або виїхати за місто й «обробити свої городи». Тих містян, які залишаться, він просить не створювати скупчень у парках, біля озера та в інших громадських місцях.

«Є певна інформація. Ворог, на жаль, хоче й надалі завдавати ракетних ударів», — сказав мер.

Провокації на 9 травня

Міністерство оборони України очікує, що через 9 травня росія може вдатися до провокацій та збільшити кількість обстрілів на всіх напрямках: і там, де тривають активні бойові дії, і там, де відносно спокійно.

Американська та британська розвідка повідомляли, що путін хоче отримати хоч якусь «перемогу» в Україні до 9 травн: зокрема, з 19 квітня російські війська посилено штурмують райони на сході України. Наразі триває штурм заводу «Азовсталь» у Маріуполі, який продовжують захищати українські бійці.

А вже 2 травня міністр закордонних справ росії сергій лавров побічно визнав, що рф не здобуде «перемог» у війні проти України до 9 травня. Він каже, що темпи просування російських військ нібито залежать від «необхідності мінімізувати будь-які ризики для цивільних і російських військових».

Однак американські медіа повідомляли, що путін 9 травня може офіційно оголосити війну Україні — зараз у росії вторгнення в Україну називають «спеціальною військовою операцією». Проте речник путіна дмитро пєсков такі припущення заперечує.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top