Нічні богослужіння на Великдень цьогоріч не проводитимуть

Храми будуть відчинені із 06.00 і до 23.00

Нічні богослужіння на Великдень цьогоріч не проводитимуть. У львівських храмах УГКЦ правитимуть тільки у дозволений поза межами комендантської години час. Про це повідомив прессекретар Львівської Архиєпархії УГКЦ отець Павло Дроздяк.

За його словами, раніше іще думали, як провести нічні літургії, проте після консультацій все ж вирішили відмовитись від таких богослужінь, щоб віряни були у безпеці. Тому усі храми будуть відчинені із 6 ранку і до 23.00

Водночас Центр протидії дезінформації при РНБО України попереджає:  окупанти знову використовують прийом «інформаційного алібі», попереджаючи про можливі провокації в українських містах під час  Великодня.

«Зокрема, кілька пропагандистських ЗМІ поширили публікацію щодо того, що «з націоналістів сформовано понад 70 мобільних груп на автомобілях, що обстрілюватимуть з мінометів православні храми у Великодню ніч, щоб потім звинуватити у цьому військових рф».

Про це повідомляє і міноборони рф, яке стверджує, що Київ готує «витончені жахливі провокації» з численними жертвами.

Закликаємо всіх українців бути дуже уважними та максимально обережними», – зазначають у Центрі протидії дезінформації при РНБО України.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top