На Великдень церкви під час комендантської години будуть закриті

Великодні богослужіння не проводитимуть у комендантську годину

На Великдень церкви під час комендантської години будуть закриті. Освячення пасхальних кошиків проведуть, але з урахуванням комендантської години.

Про це повідомили поліція, Православна церква України та Українська греко-католицька церква.

До такого рішення дійшли, аби віряни та духовенство могли безпечно Великдень особливо в районах, наближених до районів, де точать активні бої через напад Росії.

“У зв’язку з цим дозволяється розпочати Великоднє богослужіння не опівночі, а ранком в неділю, після завершення комендантської години. В монастирях, які мають закриту територію і доступ до яких буде обмежений на час дії комендантської години, богослужіння звершуються відповідно до рішення керівництва монастиря, з урахуванням загальних норм”, – сказано в повідомленні УПЦ.

У населених пунктах, де не спостерігається підвищена небезпека через обстріли РФ, місцева влада може внести зміни режиму комендантської години на Великодню ніч і ухвалити рішення щодо розкладу служб з дотриманням такого режиму.

Аналогічну позицію щодо цьогорічного Великодня має і УГКЦ, де заявили, що проводитимуть великодні богослужіння з огляду на тривалість комендантської години.

“Комендантська година на те і є, щоб її дотримуватися. Я не можу сказати за всю Україну, але в Києві графік богослужінь складаємо з огляду на тривалість комендантської години”, – повідомив речник УГКЦ Ігор Яців в коментарі “Українським новинам”.

За його словами, питання щодо освячення пасок кожен єпископ вирішуватиме окремо, враховуючи ситуацію у своїй єпархії.

Поліція ж, своєю чергою, заявляє, що у пасхальну ніч посилено охоронятимуть храми та громадський порядок. Під час перебування в храмах необхідно мати із собою документи, які посвідчують особу, а на прохання охоронців правопорядку – пред’явити їх.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top