У Трускавці парафія УПЦ виходить з московського патріархату

У вівторок, 12 квітня, відбулося засідання постійної депутатської комісії з гуманітарних питань Трускавецької міської ради. На ній розглянули питання щодо діяльності у Трускавці парафії УПЦ, інформує ТМР.

Причиною засідання стало те, що 7 березня 2022 року на сесії трускавецькій парафії св. пророка Іллі (УПЦ) дали двотижневий термін, щоб визначитися. 9 березня парафія звернулася з листом до міського голови Андрія Кульчинського та з офіційною заявою до громадськості, в якій висловила свою позицію.  

На комісії 12 квітня виступив настоятель Свято-Іллінського храму УПЦ в м. Трускавці о. Олег Федак. Він чітко та недвозначно заявив, що у парафії московського патріарха кирила не поминають з першого дня агресії 24 лютого і що парафія всіляко допомагає українській армії та біженцям. Дії кирила гундяєва та московську агресію проти України парафіяни та їх настоятель засуджують.

Щодо юридичного підпорядкування, то наразі громада визначається чи їй перейти в підпорядкування ПЦУ чи пряме підпорядкування Вселенського Константинопольського патріархату. Протокол зборів громади про вихід з московського патріархату є, після візування його у Львівській єпархії УПЦ документ буде оприлюднено на ФБ-сторінці парафії «Свято-Іллінський храм».

«Ми виходимо з московського патріархату і дороги назад нема», – зазначив о. Олег Федак.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top