Загинув керівник «Правого сектору» Львівщини, який народився в Трускавці

У п’ятницю, 8 квітня, на війні з російськими окупантами загинув член проводу руху «Правий сектор» та керівник Львівського обласного осередку партії «Правий сектор» Тарас Бобанич («Хаммер»).

«Під час виконання бойового завдання підрозділом на Ізюмському напрямку загинув командир 2-го окремого батальйону ДУК«Правий сектор», член проводу НВР «Правий сектор», легендарний націоналіст Тарас Бобанич», – йдеться в повідомленні 2-го окремого батальйону ДУК «Правий сектор» у Facebook, поширеному увечері 8 квітня.

Командир Добровольчого українського корпусу Андрій Стемпіцький напередодні повідомляв, що зараз усі підрозділи ДУК ПС разом з командуванням виконують бойові задачі на східних рубежах України.

33-річний Тарас Бобанич народився у Трускавці. Закінчив юридичний факультет Львівського державного університету внутрішніх справ.

Восени 2013 року долучився до Правого сектору. Брав участь у Революції Гідності. Керував силовим блоком Правого сектору на Львівщині. З липня 2014 року – командир 2-го запасного батальйону Добровольчого українського корпусу «Правий сектор», який було переформовано у 2-гу резервну сотню ДУК ПС.

Восени 2015 року був одним з координаторів акції «Громадянська блокада Криму» – товарної блокади адміністративного кордону з тимчасово окупованим Росією півостровом. Брав участь в бойових діях на Донбасі. З 2019 року призначений заступником командира ДУК ПС з питань діяльності резервних підрозділів.

Джерело – zaxid.net.

Share this post

scroll to top