Окупанти обстріляли ракетами залізничний вокзал Краматорська, десятки загиблих та поранених (ФОТО)

Окупаційні війська рф 8 квітня обстріляли двома ракетами залізничний вокзал Краматорська. За оперативними даними, загинули щонайменше 30 людей, ще понад 100 поранені.

Про це заявив голова правління «Укрзалізниці» Олександр Камишін.

«На залізничний вокзал Краматорська прилетіло 2 ракети. Є постраждалі. Деталі уточнюємо», — йдеться у повідомлені.

Доповнено об 11:22. Як заявив Камишін, за оперативними даними понад 30 людей загинули та більше як 100 поранені.

Голова Донецької військової адміністрації заявив, що під час ракетного удару на залізничному вокзалі перебували тисячі людей, які намагаються евакуюватися. На місці трагедії працюють поліцейські та рятувальники.

«Касетним Іскандером — по залізничному вокзалу Краматорська вдарили російські фашисти… Рашисти добре знали, куди цілять і чого хочуть: вони хочуть взяти у заручники якомога більше мирних людей, хочуть знищити все українське», — заявив голова ОВА.

Прокоментував акт тероризму від росіян і Володимир Зеленський:

“Окупанти вдарили «Точкою-У» по залізничному вокзалу Краматорська, де перебували тисячі мирних українців, очікуючи на евакуацію… Близько 30 загиблих, близько 100 осіб дістали поранення різного ступеня тяжкості. Поліція та рятувальники вже на місці. Російські нелюди не полишають своїх методів. Не маючи сил та сміливості протистояти нам на полі бою, вони цинічно знищують цивільне населення. Це зло, яке не має меж. І якщо воно не буде покаране, то ніколи не зупиниться. “

Нагадаємо, 7 квітня окупанти здійснили авіаудар по шляхопроводу біля станції «Барвінкове», яка є частиною Донецької залізниці. Це єдиний контрольований Україною виїзд залізницею зі Слов’янська, Краматорська та Лимана. Тому в Краматорську та Слов’янську на певний час залишилися заблокованими три евакуаційні поїзди і майже 500 пасажирів.

Уночі колію відновили — і потяги проїхали.

Share this post

scroll to top