Є три варіанти: Арестович розповів, чому Росія так швидко пішла на переговори щодо припинення війни

Радник голови Офісу президента України Олексій Арестович розповів, чому Росія так швидко пішла на переговори з Україною щодо припинення війни. На його думку, у Кремля для цього було три основні причини.

Арестович назвав їх в ефірі “Україна 24”.

Він нагадав, перемовини Росія ініціювала вже на другий день після розв’язаної нею на території України війни. Така швидкість, зазначив Арестович, не має аналогів у світовій воєнній історії.

“У мене щодо цього три думки. Перша: все пішло не так, як очікували. Друга: там одразу зрозуміли, що реакція Заходу – не та, на яку розраховували, і треба зображати з себе людей, які готові до припинення війни. І третя думка: вони від самого початку не надавали серйозної уваги цим перемовинам, це було для імітації процесу. Чому? Тому що “калібри” людей, які туди приїхали – навіть в Росії вони вважаються людьми з дещо “плутаною “ репутацією, скажімо так, — показують несерйозність ставлення до переговорного процесу з боку РФ. У нас склад делегації: голова парламентської більшості, міністр оборони, радник голови Офісу президента. А у них – “нєчто” таке “мєдінскоє” , – поділився міркуваннями Арестович.

Він також відзначив, що від раунду до раунду перемовин вимоги Росії знижуються.

“Перший раз, коли вони запропонували перемовини – це було на другий день війни, і ми тут чекали десант на Печерську, президенту пропонували евакуюватися, а він відмовився — Росія запропонувала перемовини на умові безумовної капітуляції України. Президент тоді посміявся, бо це дуже було смішно. Це був другий день війни”, – розповів Арестович.

Поступово Росія все більше і більше знижує планку вимог.

“Зараз вони поступово знижують планку, судячи з їхніх офіційних коментарів. Десь поділася денацифікація — ніхто її не шукає і не чекає. А це була головна заявлена вимога і першочергова заявлена мета війни, оголошена вищим керівництвом РФ. Демілітаризація? Якщо подивитися на втрати російські – тут питання, хто кого демілітаризує. Поки ми це робимо на повну”, – підкреслив Арестович.

На його думку, потужний спротив та героїзм захисників України вкупі з приголомшливими втратами, яких вони завдають ворогові, продовжить змушувати Росію переглядати свої ультиматуми.

“Думаю, ще десять днів таких — і планка перемовин буде виглядати з їхнього боку приблизно так: ну, хоча би на офіційному рівні не використовуйте відому кричалку харківвських футбольних вболівальників. Це буде єдина вимога, яку вони залишать”, – припустив Арестович.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top