Путін заявив про початок «військової операції». Війна!

Президент Росії Володимир Путін о 4 ранку виступив з екстреним зверненням до росіян та заявив про початок «спеціальної військової операції».

Про це йшлося в трансляції, яку вів канал пропаганди «Росія 24».

Путін заявив, що своє рішення ухвалив, після того, як до нього звернулися ватажки самопроголошених «республік» на Донбасі.

«Мною ухвалено рішення про проведення спеціальної військової операції. Її мета ㅡ захист людей, які протягом восьми років зазнають знущань, геноциду з боку київського режиму, і для цього ми будемо прагнути демілітаризації та денацифікації України, а також переказу суду тих, хто вчинив численні криваві злочини проти мирних жителів, у тому числі та громадян РФ», ㅡ заявив він.

Путін звернувся до військових РФ та зазначив, що певен у тому «що віддані Росії військовослужбовці професійно та мужньо виконають свій обов’язок, а всі рівні влади діятимуть злагоджено». Він заявив, що «у плани РФ не входить окупація України».

Попри ці заяви Путіна Представник Росії в ООН Василь Небензя на екстренному засіданні Ради Безпеки ООН, яке скликала Україна, заявив: «Це не війна. Це спецоперація на Донеччині».

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Путін розпочав повномасштабну війну проти України: «Тривають удари по мирних українських містах. Це загарбницька війна. Україна буде захищатися та переможе. Світ може і має зупинити Путіна. Час діяти — просто зараз».

Що передувало?

Ввечері 23 лютого ватажки «ДНР» та «ЛНР» Денис Пушилін та Леонід Пасічник звернулися до президента Росії Володимир Путіна, у якому попросили «допомогти у відбитті агресії» з боку України. У своїх зверненнях вони заявляють про нібито зростання кількості обстрілів з боку України та скаржаться, що їм через це довелося евакуювати десятки тисяч людей.

Також ватажки заявляють, що Україна нібито намагається пошкодити об’єкти критичної інфраструктури, зокрема на «ДНР» через це 300 тисяч людей нібито залишилися без водопостачання. Відтак Пасічник та Пушилін вирішили скористатися «договорами» з Росією та послалися на пункт, який дозволяє просити допомогу.

Україна ініціювала термінове засідання Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй через звернення ватажків «Л/ДНР» до Росії.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав, що Україна розцінює звернення ватажків псевдореспублік як запит про надання військової підтримки та вважає це подальшою ескалацією безпекової ситуації.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top