Центр стратегічних комунікацій: українські військові відбили Щастя, противник поніс втрати

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомляє, що українські військові відбили місто Щастя, що у Луганській області.

Про це йдеться у повідомленні Центру.

За даними органу, українські військові відвоювали місто, яке атакували російсько-окупаційні сили: «При спробі нападу знищена техніка і вбито близько 50 противників».

Раніше Генштаб ЗСУ з посиланням на командування Операції об’єднаних сил повідомляв, що у районі Щастя було знищено два танки та декілька вантажівок Росії.

Нагадаємо, станом на 7 ранку пресслужба Міністерства внутрішніх справ України повідомляла, що російсько-окупаційні війська захопили два села у Луганській області — Городище та Мілове.

Також, згідно з офіційною інформацією, відомо про щонайменше одного військовослужбовця, який помер унаслідок обстрілів. У результаті обстрілу з ракетних систем залпового вогню з території тимчасово окупованого Криму позицій прикордонників в районі населеного пункту Преображенка в Херсонській області загинув один прикордонник.

Що відбувається?

Ввечері 23 лютого ватажки «ДНР» та «ЛНР» Денис Пушилін та Леонід Пасічник звернулися до президента Росії Володимир Путіна, у якому попросили «допомогти у відбитті агресії» з боку України. У своїх зверненнях вони заявляють про нібито зростання кількості обстрілів з боку України та скаржаться, що їм через це довелося евакуювати десятки тисяч людей.

У ніч проти 24 лютого президент Росії Володимир Путін у відеозверненні заявив про початок «спеціальної військової операції» проти України. Вже близько 5 ранку у низці міст України лунали вибухи. Президент України Володимир Зеленський оголосив про запровадження воєнного стану на території усієї України.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top