«Це оголошення війни всій Європі»: РФ намагається захопити Чорнобильську АЕС — Зеленський

Ôîòî Íèêîëàÿ Òèì÷åíêî 24.04.13 ×åðíîáûëüñêàÿ çîíà

Російські військові намагаються захопити Чорнобильську атомну електростанцію – це оголошення війти усій Європі.

Про це написав резидент України Володимир Зеленський y Twitter 

“Російські окупаційні сили намагаються захопити Чорнобильську АЕС. Наші хлопці віддають життя, щоб трагедія 86го року не повторилася. Повідомив про це @Магдалені Андерсон. Це оголошення війни всій Європі”.

Нагадаємо, одним із плацдармів російського вторгнення стала Білорусь. Зрештою 24 лютого ЗСУ неодноразово відбивали атаки росіян на аеродром Гостомель, який розташований на північному заході від Києва. ППО України навіть збили 3 вертольоти російських окупантів біля аеропорту.

Що відбувається?

У ніч проти 24 лютого президент Росії Володимир Путін у відеозверненні заявив про початок «спеціальної військової операції» проти України. У низці українських міст прогриміли вибухи. 

Перші удари окупанти завдали о 5 ранку по військовій інфраструктурі: аеродромах, центрах військового управління та складах ресурсів. В Україні запровадили воєнний стан.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що президент Володимир Зеленський віддав наказ завдавати окупантам максимальних втрат. У Збройних силах наголошують, що ситуація контрольована.

В Офісі президента заявили, що перша серія ударів росіян зазнала невдачі: окупантам не вдалося зашкодити боєздатності Збройних сил України.

За останніми даними Генштабу, станом на 14:00 ведуться бої за міста Генічеськ, Скадовськ та Чаплинка. Також голова Сумської ОДА заявляв про бої за Охтирку.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top