У Трускавці провели роз’яснення у ресторанах та палаці культури, чому варто утриматись від російської мови

У Трускавці працювала робоча група з представників ЛОДА, РДА, атовців, яка інспектувала заклади громадського харчування на дотримання мораторію на публічне використання російськомовного культурного продукту.

Представники рейду провели роз’яснювальну роботу серед власників, адміністраторів ресторанів, зокрема відвідали кафе «Річки», «Вавілон», “М’ясник”. Співробітники усіх закладів запевнили, що у них російськомовна музика практично не звучить.

У розмові з міським головою Андрієм Кульчинським зазначалося, що попит на російський культурний продукт є серед гостей з Азербайджану, які замовляють такі пісні. Учасники рейду наголошували, що на поводу йти не варто, іноземних відпочивальників треба знайомити з нашою національною культурою, як це робимо ми, коли подорожуємо за кордоном. До прикладу, у Польщі ніхто у ресторанах не вимагає українських пісень.

Завітали і до директора ПК ім. Т.Шевченка, адже найбільше нарікань від громадськості на звучання російських пісень під час дискотек у «Шайбі». Михайло Кіселичник це заперечив, а щодо концертів російськомовних артистів, то такий факт підтвердив.

Пояснює, що концертів зараз мало, виконавців з виключно україномовним репертуаром приїжджає не багато і відвідують їх не активно. Ввівши такі обмеження, буде скрутно палацу культури виживати при таких тарифах за комуналку. Але запевнив, що тепер з артистами робота буде проводитись.

Усім адміністраторам та керівникам закладів вручили спеціальні плакати “територія вільна від російськомовного продукту” та попросили, аби вони розмістили їх при вході.

Як наголосив голова Дрогобицької РДА Степан Кулиняк: “В час російської агресії, коли Росія офіційно порушила нашу територіальну цілісність, в нікого не виникатиме питання «що» і «для чого». Бо мова – це сьогодні не питання політики чи патріотизму, в теперішніх умовах – це вже питання безпеки“.

ВАРТО_знати: мова – це також зброя! У дні загострення російської агресії маємо давати відсіч окупанту на всіх фронтах.. і в тилу також. Росія не визнає вже нашого існування, держави Україна, і ми маємо відмовитись принаймні від їхньої попси. Зараз саме час забути про мову окупанта, щоб війська Путіна не прийшли захищати рускій мір.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top