Як житиме Львівщина під час надзвичайного стану?

Після введення на Львівщині надзвичайного стану у посиленому режимі контролюватиметься в’їзд/виїзд на територію міста та області. Також у мешканців можуть перевіряти документи та автомобілі. Про це під час брифінгу 23 лютого повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький.


Рада національної безпеки та оборони України прийняла рішення про введення надзвичайного стану по усій території України, крім Донецької та Луганської областей. До такого кроку вдаються через загострення на Донбасі.

Тепер рішення щодо введення надзвичайного стану в Україні мають підтримати народні депутати. Верховна Рада розгляне це питання вже сьогодні, 23 лютого.

Під час екстреного брифінгу голова Львівської ОДА Максим Козицький наголосив на тому, що вводиться надзвичайний стан, а не військовий. Для мешканців Львівщини це означає посилення перевірок щодо антитерористичної небезпеки та посилення патрулювання поліції. Також збільшиться кількість перевірок документів у населення. Відтак всім громадянам потрібно завжди мати при собі паспорт або інший документ, який засвідчує особу.

Окрім того, очільник Львівської ОДА підкреслив, що для звичайних жителів Львівщини нічого зараз не зміниться і введення комендантської години на Львівщині не планується.

Водночас міський голова Львова акцентував на тому, що в’їзд/виїзд на територію міста та області буде контролюватись у посиленому режимі. Також під час надзвичайного стану заборонено проводити масові заходи.

Додамо, що обмеження, пов’язані з надзвичайним станом, можуть змінюватись, залежно від регіону. Тому на Львівщині створили оперативний штаб для координації зусиль. Після того як Верховна Рада затвердить Указ Президента, відбудеться перше засідання цього штабу. У Львівській ОДА обіцяють відразу після засідання штабу оголосити детальнішу інформацію щодо обмежень, які запроваджують в області.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top