Путін визнав самопроголошені «ЛНР» та «ДНР»

Президент Росії Володимир Путін визнав самопроголошені «ЛНР» та «ДНР». Перед цим його до такого закликала Держдума РФ, а також бойовики на окупованих територіях Донбасу.

Про підписання указу Путін повідомив у екстреному відеозверненні до своїх громадян. Він зробив майже 30-хвилинний екскурс в історію, нагадавши вчергове, що “сучасна Україна цілком створена Росією за рахунок відторгнення частини її історичних територій, у жителів ніхто нічого не питав”.

“Україну і в наші дні можна з повною підставою назвати “Україна імені Володимира Ілліча Леніна”. Він її автор і архітектор”, — заявив Путін.

Водночас він додав, що Україна для Росії не просто сусідня країна, а “частина історії, наші товариші, родичі і близькі”. Путін також заявив, що Хрущов подарував Крим Україні.

“Навіщо треба було тоді робити такі щедрі подарунки, про які націоналісти навіть і не мріяли?”, – наголосив Путін.

Він згадав про розпад СРСР та пояснив, що “до розпаду нашої єдиної держави привела низка помилок вищого керівництва в економічній і національній політиці”. Очільник Кремля вчергове розкритикував Революцію Гідності, повторив пропагандистський наратив про те, що “Майдан не наблизив Україну до демократії й прогресу”.

Путін переконаний, що “нова військова стратегія України — це ні що інше, як підготовка до бойових дій проти Росії”.

Відтак він заявив, що підписав відповідні укази.

«Негайно визнати суверенітет “ДНР” та “ЛНР”. Прошу Раду Федерації підтримати рішення та ратифікувати договори про дружбу та взаємодопомогу. Документи будуть підготовлені та підписані найближчим часом», — сказав Путін.

Наостанок Путін погрозив Києву: “Тих хто захопив та утримує владу в Києві ми вимагаємо негайно припинити бойові дії. У протилежному випадку вся відповідальність за можливе продовження кровопролиття буде цілком та повністю на совісті правлячого у Києві режиму”.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top