Окупанти обстріляли Луганськ із важкого озброєння – штаб ООС (ВІДЕО)

Російсько-окупаційні війська обстріляли Луганськ із важкого озброєння.

Про це повідомляє пресцентр ООС

“Російсько-окупаційні війська здійснили чергову провокацію – відкрили вогонь з важкого озброєння по населеному пункту Луганськ”.

Обстріл стався близько 21 години з району населеного пункту Лобачеве в напрямку Луганська.

У штабі ООС підкреслили, що це провокація з метою звинувачення українських військових.

“Командування операції Об’єднаних сил офіційно повідомляє, що підрозділи Об’єднаних сил неухильно дотримуються Мінських домовленостей, та норм міжнародного гуманітарного права. Відтак, заяви про нібито обстріли населених пунктів з боку Збройних Сил України є відвертою брехнею та провокацією, відповідальність за яку несе країна – окупант”, – йдеться в повідомленні.

“За відсутності будь-яких агресивних дій з боку українських захисників, загарбники самі підривають об’єкти інфраструктури на окупованих територіях та здійснюють хаотичні обстріли населених пунктів”, – заявили в штабі ООС.

Від початку доби 20 лютого станом на 22:00 бойовики 74 рази порушували режим припинення вогню, причому 68 разів із забороненої Мінськими угодами зброї. Під час обстрілу із мінометів 120 мм села Залізне було пошкоджено приватний будинок, постраждалих цивільних немає.

Один український військовий сьогодні дістав поранення. Зараз він перебуває у лікарні, стан здоров’я — задовільний. Через обстріли також довелося призупинити роботу пункту пропуску «Щастя».

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top