Бойовики на Донбасі знищили українську вантажівку та обстріляли гуманітарний конвой волонтерів (ВІДЕО)

Бойовики обстрілом знищили вантажівку ЗІЛ-131 українських представників Спільного центру контролю та координації на мосту біля КПВВ «Щастя» на Луганщині.

Про це повідомляє пресштаб Об’єднаних сил.

З боку села Весела Гора окупанти обстріляли українські позиції в напрямку населеного пункту Щастя. Бойовики здійснили 6 пострілів зі станкового протитанкового гранатомета СПГ-9, 30 пострілів зі станкового автоматичного гранатомета АГС-17 та ще 10 черг з великокаліберного кулемета. Також застосовували міномет 120 мм.

У штабі наголосили, що українські військові тримають ситуацію під контролем, дотримуються Мінських домовленостей та відкривають вогонь лише якщо існує загроза для життя і здоров’я військовослужбовців чи мирних громадян.

Водночас на Луганщині о 14:09 під масований обстріл потрапив автомобіль гуманітарної місії «Проліска»повідомив керівник місії Євген Каплін. Бойовики стріляли з артилерійських систем 122 мм неподалік Новоіванівки – приблизно за 11 кілометрів від лінії зіткнення. Загиблих та поранених немає.

Упродовж останніх кількох днів значно збільшилася кількість обстрілів з боку бойовиків на Донбасі. Так, протягом 19 лютого окупаційні сили 136 разів порушили режим тиші, зокрема використовуючи заборонене озброєння.

Унаслідок обстрілів загинули двоє українських військовослужбовців, ще четверо отримали поранення різного ступеня тяжкості та один ㅡ бойове травмування.

А станом на 17 годину 20 лютого бойовики стріляли ще 53 рази, майже всі випадки — із забороненої зброї. Один український військовий отримав поранення.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top