Ватажки бойовиків «Л/ДНР» оголосили масову евакуацію жителів у Росію

Ватажки бойовиків «Л/ДНР» оголосили про організацію масового вивезення людей на територію Росії. У самопроголошеній «ДНР» такий крок пояснили нібито загрозою з боку України.

Про це свідчить відеозвернення ватажка бойовиків «ДНР» Дениса Пушиліна та заява ватажка «ЛНР» Леоніда Пасічника, яку цитують російські ЗМІ.

Пушилін заявив, що Україна нібито нарощує кількість озброєння біля територій, які контролює «ДНР». Каже, що Україна «націлила» свою зброю на мирних жителів і підготувалася до силової операції на Донбасі. «Президент України Володимир Зеленський найближчим часом віддасть наказ військовим піти у наступ», — заявив Пушилін.

Він запевнив, що бойовики здатні дати відсіч у разі наступу, але через нібито обстріли з боку України можуть постраждати мирні жителі.

«Тому сьогодні, 18 лютого, організований масовий централізований виїзд населення в РФ. Перш за все, під евакуацію підлягають жінки, діти та літні люди», — сказав він і запевнив, що виїзд буде тимчасовим.

Водночас Пасічник не лише анонсував виїзд людей в Росію, але й попросив всі чоловіки, «які можуть тримати в руках зброю», «встати на захист своєї землі»

Зазначимо, що упродовж останніх двох дні значно збільшилася кількість обстрілів з боку бойовиків на Донбасі. Лише за 17 лютого вони відкривали вогонь 60 разів, зокрема 43 рази стріляли із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top